İnstagram Hesap Kapatan Foto

Milyonlarca farklı insanın bulunduğu bu dev sosyal medya platformu içerisinde geçtiğimiz günlerde oldukça ilginç ve sebebini kimsenin anlayamadığı bir olay gerçekleşti. Milyonlarca insanın aktif bir şekilde kullanmış olduğu sosyal medya uygulaması instagram üzerinde gerçekleşen bu olay ile birlikte birçok hesap süresiz kapatılırken birçok meraklı insan ise bu fotoğrafı instragram hesaplarının profil fotoğrafı yaparak hesaplarını kaptırmıştır. Bu ilginç olay nedir ve ayrıntıları nelerdir, hepsi bu içeriğimizde. Instagram hesap kapatan foto ilk olarak bir kullanıcının hesabının kapanmasına neden olan, ardından birçok insanın denediği ve hesabının kapandığını gördüğü bir içerik. Instagram hesap kapatan fotoyu paylaşan hesaplar ciddi bir risk altında.

Instagram’da yaşanan ilginç olay

Her gün akıllı cep telefonlarımız aracılığı ile onlarca kez girdiğimiz sosyal medya platformu olan instagram uygulamasında ilginç bir olay gerçekleşti. Hala daha tam olarak çözüme kavuşturulamamış bu olay yüzünden diğer sosyal medya platformları da günlerce bu gizemli fotoğrafı tartışmış ve instagram’ın neden bu gizemli fotoğrafa sahip olan kullanıcıların hesaplarını sildiğini tartışmıştır.  Instagram hesap kapatan fotonun hangisi olduğunu merak ediyor olmalısınız. Bakalım...

Gizemli fotoğraf: İşte Instagram hesap kapatan foto

                 

İnternette hızlı ve kolay bir şekilde bulabileceğiniz ilk bakışta komik gelen ama dikkatli bir şekilde baktıkça insanın içine bir ürperti getiren fotoğraftır.
Bu başlangıçta komik görünen palyaço fotoğrafı neden instagram tarafından adeta şeytan olarak atfedilmiş ve bu fotoğraflara sahip olan hesapları çok kısa sürede silmiştir? Instagram’ın bu hamlesiyle ilgili birçok teori ortaya atıldı.

Gizemli fotoğrafın hikayesi

Gizemli palyaço fotoğrafımız aslında çok da gizemli değildir. Bir maske tasarımcısı olan Samuel Canini isimli bir sanatçı bu maskeyi tasarlamış ve tasarladığı bu maske ile fotoğraf çekilmiştir. Bu fotoğrafın instagram üzerinde olay olmasının sebebi kesinlikle maske tasarımcısı olan bu kişi değildir. Hatta eğer Samuel Canini ismini araştırırsanız bu sanatçının yapmış olduğu birçok farklı maskeye ulaşabilirsiniz. Samuel Canini adlı sanatçının aynı zamanda bir instagram hesabı vardır.

Neden fotoğrafı olarak bu resmi kullanan kullanıcıların hesapları siliniyor?​​​​​​​

İnstagramda yaşanan bu gizemli olay hem ülkemizde hem de dünya genelinde oldukça sık bir şekilde tartışılmıştır. Birçok kullanıcı bu olay ilgili araştırmalar yaparken ortaya farklı teoriler sunmuşlardır. Bu teoriler içerisinde en gerçekçi ve kabul göreni ise şöyledir. Biliyorsunuz bir zamanlar mavi balina tarzında bir oyun çıkmıştı. Normal bilgisayar oyunlarına benzemeyen bu oyunda, oynayan kişiler gerçek hayatta bazı görevler yapmalıdırlar. Bu görevlerinin en sonuncusu ise genellikle intihar olur. İlginç bir şekilde dünyanın birçok farklı ülkesinde bu oyunu oynayan çocuklar intihar etmiştir ve bu oyun bir kriz meydana getirmiştir. İnstagram üzerinde eğer bu fotoğrafı profil resmi yaparsanız hesabınızın silinmesinin sebebi ise bu fotoğrafın tekrar mavi balina tarzı bir oyunda kullanılmış olmasıdır. İnternetteki forumlarda söylenenlere göre bu profil resmine sahip olan kullanıcılar genellikle bu oyunu oynatan insanlardır. Profil resmi olarak bu gizemli palyaço fotoğrafını koyanlar, oyunu oynayan insanlara direktifler vererek onların bu tehlike olarak kabul edilen oyunu içinde kalmalarını ve oynamalarını sağlıyorlar. Milyonlarca insanın kullanmış olduğu instagram uygulamasının böyle bir oyuna malzeme olması sonucunda instagram, bu gizemli palyaço fotoğrafını profil resmi yapan herkesi 5 dakika içerisinde banlamaktadır. Kötü amaçları olan insanlar tarafından seçilen bu gizemli palyaço resmi işte bu yüzden bu kadar büyük olaylara sebep olmuştur.


Diğer içerikler:

İnstagram Akış Yenilenemedi Hatası

İnstagram Hesap Dondurma Linki 2021

Tiktok Hesap Kapatma

TikTok Ne Demek

Sende hemen gerçek ucuz takipçi satın al  ve hesabını etkileşime geçir!