TikTok Ne Demek

Türkiye’de ve dünyada son birkaç yılın en popüler uygulamalarından biri olan Tiktok, eğlenceli ve sosyal bir ortam. Bir mobil uygulama olan Tiktok, Android ve iPhone telefonlara uygulama mağazalarından indirilebilir bir sosyal ağ uygulaması. Tiktok sadece akıllı telefonlardan video yüklenebilir bir uygulamadır. Tiktok ne demek diye merak ediyorsanız, bilgisayarlardan uygulamaya giriş yapamazsınız ve sadece mobilden kullanabilirsiniz. Kwai gibi benzer uygulamaların yer aldığı Tiktok, birçok kullanıcının favorisi. En iyi ücretsiz uygulamalar içinde yer alan ve hem iPhone hem de Android telefon kullanan milyonlarca kişide yüklü olan Tiktok nasıl kullanılır ve nedir inceledik.

Çin merkezli bir sosyal medya uygulaması olan Tiktok, Çin’de douyin ismi ile bilinir. Çatı şirketi bytedance olan Tiktok, Türkiye’nin yanı sıra Amerikada da en çok indirilen uygulamalar listesinde bir numarada yer alıyor. Gün geçtikçe daha popüler hale gelen Tiktok’un kullanıcısı sayısı milyonlarla ifade ediliyor. Şimdi Tiktok ne demek ve Tiktok nasıl kullanılır gibi soruları merak ediyorsanız, yanıtlarına bakalım.

Tiktok’a nasıl üye olunur?

Tiktok uygulaması ücretsizdir ve herkes Tiktok’a girebilir. Tiktok tarz olarak Instagram’a benzeyen bir uygulama olsa da tamamen farklıdır. Tiktok’a üye olma sürecinde mail ya da telefon gibi bilgileri girerek, bir kullanıcı adı ve profil fotoğrafı belirlemelisiniz. Tiktok’a üye olduktan sonra keşfet kısmından en popüler gönderileri görebilir, diğer Tiktok kullanıcıları ile etkileşime girebilirsiniz. Tiktok’ta diğer sosyal ağlardan farklı birçok özellik var.

Tiktok’ta düet yapmak

Tiktok, diğer sosyal medya uygulamalarından farklı olarak çok çeşitli etkileşim yolları sunan bir platform. Tiktok’ta örnek vermek gerekirse, belli bir şarkının arka planda olduğu videolar çekebilirsiniz. Tiktok uygulamasında, belli kullanıcılar bir şarkının bölümlerini seslendirir ve diğer kullanıcılar da düet yaparak ortak bir video çıkarır. Tiktok düet yapmak için siz de, bir şarkı seslendiren kullanıcının videosuna girebilir ve katıl diyebilirsiniz.

Tiktok’ta mesajlaşma

Tiktok, gün geçtikçe büyüyen devasa bir içeriğe sahip. Uygulama bununla birlikte kullanıcılarına sadece içerik sunmuyor ve mesajlaşma gibi sosyal imkanlar da vaat ediyor. Tiktok mesajlaşma konusunda, diğer kullanıcıların profiline girerek dilediğiniz mesajı yazabilir, Tiktok üzerinden yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Yediden yetmişe, gencinden orta yaşlısına kadar Tiktok birçok kişinin favori uygulaması ve çok tercih ediliyor.

Tiktok üzerinden para kazanmak

Instagram ya da Youtube gibi sosyal ağlarda olduğu gibi Tiktok’ta da para kazanmak mümkündür. Tiktok’ta belli bir takipçi sayısına sahip birçok kullanıcı bugün ayda binlerce TL’yi kazanıyor. Tiktok nasıl para çekilir gibi konuları merak ediyorsanız, Tiktok’tan gelir elde etmenin yöntemlerini de anlatıyoruz. Tiktok takipçi satın alarak ya da Tiktok’ta kaliteli videolar paylaşıp bir fenomen olarak, büyük markaların dikkatini çekebilir ve Tiktok’tan para kazanabilirsiniz.

Tiktok, doğrudan para çekime müsade etmez ancak birçok para kazanma yolu sunar.
Tiktok’ta para çekmek için, canlı yayın açmalı ve insanların size bağış yapmasını sağlamalısınız.
Tiktok canlı yayınlarında yapılan bağışlar, kısa süre içinde binlerce TL kazanmanızı sağlayabilir. 
Tiktok’ta para kazanma yolları içinde diğer bir alternatif de, yüksek takipçiye ulaştığınızda markalar ve çeşitli işletmelerle ortaklık yapmak ve sponsorluk almaktır. 
Örnek vermek gererkirse Tiktok’ta 100 bin takipçiye ulaştıktan sonra size ulaşan markalar, bir videonuz için 1000 tl ödeme dahi teklif edebilir.

Gördüğünüz üzere Tiktok, kısa süre içinde favori sosyal ağlardan biri olmayı başaran önemli bir uygulama. Tiktok’ta eğlenceli videolar çekebilir, insanlarla düet yapabilir, mesajlaşarak sosyalleşebilir ve yeni insanlarla tanışabilirsiniz. En önemlisi de Tiktok’ta yeteri düzeyde popüler olduğunuzda markalarla anlaşmalar yaparak, ayda 10 bin, 20 bin TL gibi paralar da kazanabilirsiniz. Tiktok’tan nasıl para kazanılır diyenler için yukarıdaki önerilerimiz oldukça önemli.

Bu içerik dikkatinizi çekebilir: Tiktok Takipçi Hilesi 2021

Sende tiktok hesabın için tiktok takipçi satın al hemen para kazanmaya başla!