Youtube Shorts İçerik Oluşturmayı Artık Daha da Kolaylaştırıyor.

YouTube'un mobil uygulamasında bulunan güncellemeyle, video oluşturucunun daha önce yüklediği herhangi bir videonun bir bölümünü seçmek mümkün olacak ve bu klip daha sonra YouTube Shorts içeriği olarak yayınlanabilecek.


 Webrazzide yayınlanan habere göre; Son zamanlarda birçok sosyal medya şirketi kısa video formatına yöneliyor.  Instagram ve Facebook'tan sonra YouTube da "Shorts" adlı özelliğini kullanıma sundu.  Şirket şimdi mevcut YouTube videolarını dakikalar içinde kısa video formatına dönüştüren yeni bir içerik oluşturucu aracı sunuyor.

 Şu andan itibaren, YouTube'un mobil uygulamasında bulunan güncellemeyle, video oluşturucunun daha önce yüklediği herhangi bir videonun bir bölümünü seçmek ve ardından bu klip YouTube Shorts içeriği olarak yayınlanabilir.

 Aslında şirket, içerik orijinal olarak standart bir YouTube videosu olarak yüklenmiş olsa bile, kullanıcıların 60 saniyenin altında yüklediği dikey videoları otomatik olarak kısa videolara dönüştürdü.  Görünüşe göre bu aracın piyasaya sürülmesiyle YouTube, içerik oluşturucuların daha uzun videolarının snippet'lerini yakalamak için kullanabilecekleri daha fazla kısa videoya sahip olacak.

 YouTube Shorts başkanı Vadim Lavrusik, içerik oluşturucuların videolarından anları kolayca yakalamalarını ve bunları izleyicileri için kolayca ilgi çekici kısa filmlere dönüştürmelerini sağlamak istediklerini söylüyor.  Lavrusik, bu özelliği kullanmak için tüm içerik oluşturucuların kanallarına gidip "Kısa film halinde düzenle"yi tıklamaları gerektiğini söylüyor.

 Bu yeni özellik bugün kullanıma sunuluyor ve önümüzdeki birkaç hafta içinde tüm mobil kullanıcılara ulaşacak.  Yeni özellik sadece iOS ve Android cihazlarda ayrıca Youtube uygulamamasında kullanılacak. Kısaca web tarayıcı üzerinden bu özelliği kullanmak isterseniz maalesef başarılı olamayacaksınız. 

Kaynak: https://webrazzi.com/2022/07/29/youtube-shorts-videolari-olusturmayi-kolaylastiran-yeni-ozelligini-duyurdu