İnstagram Hesap Dondurma Linki 2021

Dünya çapında 1 milyardan fazla kişinin kullandığı, en popüler sosyal ağlarından Instagram, Türkiye’de de milyonlarca kişinin favori sosyal ağı. Instagram’ı aktif bir şekilde kullananlardan biriyseniz ve bir süre Instagram’a ara vermek istiyorsanız, Instagram hesap dondurma linki ile hızlı bir şekilde Instagram’ı nasıl kapatabilirim ya da dondurabilirim diye düşünüyor olmalısınız. Peki Instagram, hızlı bir şekilde bir link ile nasıl kapatılır?

Instagram hesap dondurma linki 2021 en çok aranan konulardan biri. Milyonlarca kişinin kullandığı Instagram’da, hesabı hızlı bir şekilde dondurmak, geçici ya da kalıcı hesap dondurma işlemlerinden birini seçmek için ilgili linke tıklamanız yeterli. 

Instagram nasıl kapatılır: Instagram kapatma linki

Facebook bünyesinde hizmet veren Instagram’ı bir süreliğine kapatmak istiyorsanız, size ihtiyacınız olan tüm linkleri içeriğimizde sunuyoruz. Instagram’ı mobilden ya da masaüstü bilgisayarınızdan kolay bir şekilde kapatabilirsiniz. Instagram’ı geçici olarak kapatmak ya da kalıcı Instagram hesabı dondurmak için tek ihtiyacınız, aşağıda verdiğimiz bağlantılara tıklamaktır. Instagram hesabınızı kapattıktan sonra unutmamalısınız ki, eski içerikler silinecektir ve arkadaşlar, mesajlar gibi veriler tamamen kaybolacaktır. 

Instagram geçici kapatma nedir?

Instagram hesabınızı geçici olarak kapatma ile kalıcı kapatma işlemi arasında ciddi bir fark vardır. Instagram’ı geçici kapatmak, aslında bir süreliğine profilinizi askıya almaktır. Geçici Instagram dondurma işleminde profiliniz, fotoğraf, video ve hikayeleriniz, yorumlarınız ve beğenileriniz bir süre kaybolur. Instagram’da hesabınız hiç açılmamış gibi olur. Ancak hesabınızı etkinleştirdiğinizde, eksiden olduğu gibi Instagram’ın tüm içeriklerine erişebilirsiniz.

Instagram’ı geçici kapatma adımları: Nasıl yapılır?

⦁    Instagram’a mobil bir tarayıcıdan (chrome ya da safari gibi) giriş yapın, ya da bilgisayardan girin. 

⦁    Instagram hesabı, Instagram uygulaması ile geçici bir şekilde kapatılamaz, bunun için telefon ya da bilgisayardan web tarayıcısı şarttır.

⦁    İkinci aşamada, ekranın sağ üst kısmındaki üç çizgi simgesine tıklayın ve Profili Düzenle seçeneğine gidin.

⦁    Ekranı aşağı doğru kaydırdığınızda, Instagram’ın en altında “hesabımı geçici olarak kapat”ı bulacaksınız.

⦁    Instagram, sonraki aşamada hesabınızı neden kapattığınızı soracaktır. Bir menü üzerinden bu soruya cevap verebilirsiniz. Soruya yanıt verdiğinizde “hesabımı geçici olarak kapat”a bir kere daha dokunun. 

Şunu da unutmayın ki, Instagram hesabı kapatma, dondurma işlemini geçici olarak yapmak için hesaba girebilmeniz gerekir. Hesabınıza giremiyorsanız şifrenizi almak için mail ya da telefon gibi doğrulama araçlarına başvurun. Hesabınızı kapatmayı, gönderilerinize herkesin erişmemesi için yapıyorsanız alternatif olarak hesabınızı gizlemeyi de deneyebilirsiniz.

Instagram hesabınızı geçici olarak kapatma linki


Instagram hesabını kalıcı kapatma (silme) nedir

Instagram hesabınızı, geçici değil de bir daha açmamak üzere kapatmak istiyorsanız, yapmanız gereken kalıcı kapatma, yani silme işlemidir. Instagram internet sitesi üzerinden hesabınızı silebilirsiniz. Dondurma ya da geçici kapatmada olduğu gibi, instagram hesabı silme işlemi mobil uygulama üzerinden yapılamaz.

Instagram hesabını kalıcı kapatma (silme) adımlar

  

İlk olarak Instagram’da hangi hesabı sileceğinize karar verin. Sileceğiniz hesaba giriş yapmak için, “hesabını sil” menüsü üzerinden ilgili kullanıcı adına tıklayın. Silmek istediğiniz hesapla giriş yaptıktan sonra, aşağıdaki adımları takip edin:

⦁    Hesabını sil sayfasına giriş yapın.

⦁    Hesabını neden siliyorsun, sorusu geldiğinde hangi nedenden ötürü Instagram hesabınızı sildiğinizi belirtin. Bu menüde, hesabınızı silmenizin nedenini belirtmezseniz, kalıcı silme seçeneği görünmeyecektir.

⦁    Son adımda ise, “hesabımı kalıcı olarak sil”e dokunun ya da tıklayın


Unutmayın ki Instagram hesabınız kalıcı olarak silindiğinde, bu geri dönüşü olan bir işlem değildir. Hesabınızdaki tüm videolar, fotoğraflar, hikayeler, Reels videoları, mesajlaşmalarınız ve uygulamadaki tüm veriniz tamamen silinir. Instagram hesabınızı bir süre kullanmamayı düşünüyorsanız, hesabı geçici olarak askıya almak daha mantıklı bir işlemdir ve teknik olarak hesabı silmekten farksızdır. Hesabınızı kalıcı olarak kapattığınızda, bir daha buna itiraz edemezsiniz. 

Instagram hesabını kalıcı olarak silme linki

Instagram’da hesabınızı kapattıktan sonra yeni bir hesap açmak ya da mevcut hesabınızı büyütmek için, Instagram takipçisi satın alabilirsiniz. Uygun fiyatlı kaliteli Türk Instagram takipçileri, Instagram beğeni, yorum ve hikaye izlenmesi gibi ihtiyaç duyabileceğiniz tüm hizmetleri sosyaldostum üzerinden satın alabilirsiniz. Instagram takipçi, beğeni ve diğer hizmetler, şifreniz alınmadan dakikalar içinde yüklenmektedir. 

İlginizi çekebilir: İnstagram Hediye Mesajı

Türkiye'nin en uygun fiyatlarıyla hemen instagram takipçi satın al ve hesabını yükselişe geçir!