İnstagram Hediye Mesajı

Instagram, Türkiye’nin en popüler sosyal medya uygulaması ve her geçen gün sosyal ağa yeni özellikler geliyor. Bunlardan biri de instagram hediye mesajı. Peki Instagram hediye mesajı nasıl atılır, nedir ve nasıl kullanılır? Instagram’ın son güncellemesiyle gelen hediye mesajı özelliğine ve nasıl kullanılacağına bakalım. Hediye mesajı, Instagram DM’de konuştuğunuz insanlara hoş bir sürpriz yapabileceğiniz, son derece keyifli bir özellik.

Instagram hediye mesajı nedir?

Instagram’ın 2020 Aralık güncellemesiyle gelen bir özelliği olan hediye mesajı, teknik olarak bir hediye ikonu ile insanlara mesaj gönderdiğiniz ve tıklandığında, istediğiniz mesajın açıldığı bir özellik. Instagram hediye mesajı, DM’de konuştuğunuz insanlara mesajınızla bir sürpriz yapmak istediğinizde tercih edebileceğiniz bir konsept sunuyor. Hediye mesajında, dört farklı hediye ikonunu insanlara gönderebiliyorsunuz. Instagram DM’de yeni tanıştığınız birine, ya da mesajlarınızda sürpriz yapmak istediğiniz birine mesajınızı gönderebilirsiniz. Instagram hediye mesajı nasıl gönderilir bakalım.

Instagram hediye mesajı nasıl gönderilir?

Instagram’da, hediye mesajı göndermek için ilk olarak uygulamanın güncel olması gerekiyor. Instagram hediye mesajı gönderemiyorum diyorsanız, muhtemelen uygulamanız güncel değildir. Bunun için App Store ya da Google Play’e giderek Instagram’ı güncellemelisiniz. Instagram uygulamanız güncelse artık hediye mesajı için hazırsınız. Instagram hediye mesajı nasıl gönderilir diyorsanız aşağıdaki adımları takip edin:

  • İlk olarak Instagram hediye mesajı göndermek istediğiniz kişinin profiline girin ve özel mesaj gönderme alanına gidin.
  • Özel mesaj gönderme alanında, selam ya da merhaba gibi bir tanışma mesajı yazın ve gönderin.
  • Bunun sonrasında, mesajlaşma barının solunda bir arama ikonu yer alacak. Bu ikona bastığınızda çeşitli çıkartmalar ve simgelerin olduğunu göreceksiniz. Instagram hediye mesajı bu alanda seçebileceğiniz dört farklı yeni simgeden biridir. Instagram hediye mesajını oluşturmak için, pembe bir hediye paketi formatındaki ikonu seçin. Hediye mesajını seçtiğinizde, Instagram mesaj gönderme alanında bu görünür. Bu ikonu gönderebilirsiniz.

Instagram hediye mesajı nasıl görünür?

Karşınızdaki insana Instagram hediye mesajı attıktan sonra, gelen mesajlar kutusunda sizden gelen bir hediye paketi formatında ikon görünür. Instagram hediye mesajı giden kişide bir metin görünmez ve sadece paket ortaya çıkar. Mesaj gönderdiğiniz kişinin bunu okuması için, hediye paketine dokunması gerekir. Instagram hediye mesajına dokunan kişi, sizden gelen “merhaba” gibi bir tanışma ifadesini görmüş olur. Karşınızdaki insanı şaşırtmak, sevindirmek ve hoş bir sürpriz yapmak için Instagram hediye mesajı gönderebilirsiniz.

Instagram hediye mesajı gönderemiyorum

Instagram hediye mesajı telefonunuzda bir türlü çıkmıyorsa, instagram hediye mesajı gönderemiyorum diyebilirsiniz. Bu sorunun en önemli nedeni uygulamanın güncel olmamasıdır. Instagram uygulamanızı güncellemediyseniz, hediye mesajı ve diğer yeni çıkartmalar sizde çıkmaz. Bundan dolayı iPhone ya da Android akıllı telefonlarda hediye mesajı gönderebilmek için, yapmanız gereken uygulamayı güncellemektir. 

Gördüğünüz gibi Instagram hediye mesajı, son derece eğlenceli, renkli bir özellik. Instagram uygulamanızı güncelleyerek siz de sevdiklerinize ya da yeni tanıştığınız insanlara bir sürpriz yapabilirsiniz.

Dikkatinizi çekebilicek diğer içerik: İnstagram sponsorlu reklam verme

Türkiye'nin en uygun en ucuz instagram takipçi satın al ile hesaplarınızı canlandırın.