İnstagram sponsorlu reklam verme

Türkiye’de 45 milyona yakın aktif kullanıcıya sahip Instagram, dijital reklam verme araçlarını kullanarak neredeyse, internet kullanan nüfusun büyük bir kısmına erişmeyi sağlıyor. Instagram’ın bu denli popüler bir platform olması, beraberinde Instagram reklam verme konusunda da birçok işletmenin devreye girmesini sağladı. Peki Instagram’da sponsorlu reklam verme süreci nasıl işliyor? Instagram’da sponsorlu reklam vermek, bütçenizi belli bir içerik için, belli hedef kitleye ulaştırarak reklamda en doğru sonucu almanızı sağlar. Instagram’da nasıl sponsorlu reklam verileceğini adım adım anlattık.

Neden Instagram’da reklam vermelisiniz?

Sosyal ağların tamamında, belli bir bütçe ile sponsorlu reklam verme seçeneği aktiftir. Ancak instagram, en popüler sosyal ağ olmasıyla reklam verme konusunda tercih edilen ilk platform. Neden Instagram’da reklam vermelisiniz sorusunun yanıtı, mecranın en popüler sosyal ağ olması. Dünya çapında 1 milyarın üzerinde aktif kullanıcı, Türkiye’de ise 50 milyona yakın kullanıcı ile Instagram, markaların yer alması gereken bir yer. Öte yandan yapılan araştırmalara göre instagram kullanıcılarının yüzde 80’i bir işletmeyi takip ediyor ve bir markayı arıyor. Yeni ürünler araştırma ve bilgi alma konusunda instagram üyelerinin yüzde 60’ı araştırma yapıyor. Etkileşime gelirsek, instagram kullanıcıları Facebook’a göre 10 kat daha fazla etkileşim veriyor. 

Instagram’da nasıl reklam verilir?

Instagram’da reklam verme süreci, hem bireysel kullanıcılar hem de şirketler için son derece basittir. Öncelikle Instagram’a sponsorlu reklam vermek için, Facebook hesabınızın olması gerekiyor. Instagram bir Facebook şirketi olduğu için, reklam çıkarken sizden bir Facebook hesabı istenir, Instagram sayfanız ile Facebook sayfanız entegre olur.

Instagram’da reklam verme yolları​​​​​​​

Instagram sponsorlu reklam verme konusunda size farklı alternatifler sunar. Instagram’da sponsorlu reklam çıkma konusunda amacınıza göre farklı reklam birimlerini tercih edebilirsiniz. Bir ürünü tanıtmak, web siteye trafik almak ya da marka bilinirliği oluşturmak için Instagram’da sponsorlu reklam çıkabilirsiniz. Instagram’da reklam vermek için tercih edebileceğiniz seçenekler şu şekilde:

  • Web siteye trafik çekme
  • Instagram sayfasına beğeni alma
  • Instagram hikayesi görüntüleme
  • Instagram gönderisini öne çıkarma
  • Instagram sayfası üzerinden telefon alma

Gördüğünüz gibi Instagram’da, reklam verme konusunda ilk durak hedefi belirlemektir. Tercih edeceğiniz reklam modeli ile, hangi kitleye hangi içerik üzerinden nasıl ulaşacağınızı belirleyebilirsiniz. 

Instagram’da reklam verme konusunda bilmeniz gerekenler

Instagram’da reklam verme konusunda 4 seçenek vardır. Bunlar görsel, video, hikaye ve döngü reklamlarıdır. Bu seçenekleri Facebook ya da Instagram sponsorlu reklam verme aracı üzerinden düzenleyebilirsiniz.

Bu seçeneklerden birini seçtikten sonra, ilgili reklam görselinizi hazırlamalısınız. Bu esnada da, hedef kitlenizi seçmelisiniz. Instagram sponsorlu reklam verme sürecinde her aşamayi titizlikle yaparsanız, birim reklam verme maliyetiniz düşer. Örneğin bir müşteriye ulaşmak için 10 tl harcıyorsanız, bu birim harcama 6-7 tl’lere düşebilir. 

Instagram’da sponsorlu reklam vermenin adımları

Sponsorlu gönderi için hazırlıklarınız tamamsa, artık aşağıdaki adımları birer birer takip ederek sponsorlu reklamınızı çıkabilirsiniz.

  • İlk olarak Facebook Business Manager hesabına girin ve oturum açın. Facebook ve Instagram sayfası, Business Manager ile entegre edilmelidir. 
  • Reklam hesabı oluşturarak Business Manager hesabı ile birleştirin.
  • Instagram reklam kampanyası oluşturmak için reklam hesabınıza gidin.
  • Hedeflerinizi seçin. Burada yaş, cinsiyet ve reklam alanı belirleyebilirsiniz.
  • Reklam bütçenizi belirleyin.
  • Vermek istediğiniz reklam türünü seçin. 
  • Reklamı onaya gönderin.

Instagram sponsorlu reklam onay süreci genellikle, 15 dakika içinde sonuçlanmaktadır ancak bazı durumlara göre bu uzayabilir. Belli kategorilerde verilen reklamlar iptal edilebilir.

Instagram reklamları ile takipçi kazanmak

Instagram sponsorlu reklam ile elde edebileceğiniz kazanımlardan biri, hesabınızın takipçi sayınızı artırmaktır. Ancak Instagram sponsorlu modelle kazanacağınız takipçide birim takipçi fiyatı oldukça yüksek olur. Örnek vermek gerekirse, instagram sponsorlu reklam ile takipçi kazanmak için, 10 bin takipçiye belki de 500 tl ya da 1000 tl ödemeniz gerekebilir. Ancak instagram takipçi satın alma yöntemi, çok daha fazla uygun bir bütçe ile daha avantajlı olmanızı sağlayabilir. Bu nedenle Instagram’da, gönderi öne çıkarmak için sponsorlu reklam tercih edilse de, takipçi kazanmak için instagram takipçi satışı platformları bir adım öndedir. 

Dikkatinizi çekebilicek diğer içerik: Instagram Takipçi Arttırma