YouTube SEO Nedir? YouTube SEO Nasıl Yapılır?

YouTube SEO nedir? YouTube SEO nasıl yapılır? Bütün ayrıntılarıyla sizlere YouTube'un arama optimizasyonu sistemini anlatıyoruz.

Her platformda olduğu gibi YouTube üzerinden de bir optimizasyon gerçekleştirmeniz şart. Çünkü YouTube üzerinden yapılan aramalar genellikle optimizasyon sistemlerine dayanmakta. Instagram, Twitter, TikTok ve Facebook gibi platformlar arama üzerine çalışmazlar. Bu platformlar daha çok beğeni ve öne çıkma ağırlıklıdırlar. Fakat YouTube üzerinde durum böyle değil. Herhangi bir konu hakkında bilgi sahibi olmak adına YouTube'da arama yapan birçok insan bulunuyor. Bu bağlamda bu kişilere yönelik optimizasyon gerçekleştirmeniz şart. Ancak bunu başarabilirseniz daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. Böylelikle de içeriğinizin izlenme oranı ciddi bir şekilde artacaktır.

YouTube SEO Nedir?

Bu soruya cevapl verebilmek adına öncelikle genel manada SEO'dan bahsetmek gerekmekte. SEO İngilizce açılımı ile Search Engine Optimization manasına gelmektedir. Yani Türkçesi ile de Arama Motoru Optimizasyonu şeklinde nitelenebilir. Bu bağlamda kelime manası olarak da ilgili işlevin bazı fikirler verdiğini anlayabilirsiniz. Arama motoru optimizasyonu ile seçtiğiniz herhangi bir kelimenin internette daha fazla öne çıkmasını sağlarsınız. Örneğin telefon bakımı üzerine bir içerik oluşturduysanız bu içeriğe "telefon bakımı" ile arama motoru optimizasyonu yapmanız lazım. Böylelikle Google'a telefon bakımı yazan bir kullanıcı direkt olarak sizin içeriğinize erişecektir. YouTube SEO nedir sorusunun cevabı da tam olarak burada ortaya çıkmakta. YouTube'a yapacağınız arama motoru optimizasyonu ile videolarınızın daha fazla öne çıkmasını sağlayabilirsiniz. Gelin YouTube SEO nasıl yapılır sorusunu cevaplamadan önce bu konuyu irdeleyelim.

youtube seo nedir youtube seo nasıl yapılır

Google ve diğer arama motorlarına yapılan optimizasyondan ziyade YouTube'un optimizasyonu çok daha farklıdır. YouTube üzerinden gerçekleştirilen optimizasyon yoğunlukla içeriğe, açıklamaya, başlığa ve etiketlere dayanmakta. YouTube algoritması içeriğinizi yükleme esnasında sürekli olarak test eder. Bu sayede algoritma içeriğiniz hakkında üç aşağı beş yukarı bir fikre sahip olur. Eğer içeriğinizle doğru orantılı bir açıklama yaparsanız, başlık kullanırsanız ve etiketler düzenlerseniz de algoritma sizi öne çıkartır. Dolayısıyla sağlıklı YouTube optimizasyonunun doğru kurallar çerçevesinde oturtulmasında fayda var. Böylelikle de YouTube SEO nedir konusunu yanıtladığımıza göre artık YouTube SEO nasıl yapılır sorusuna geçebiliriz. Bunun için içeriğinizi betimleyen bir anahtar kelime seçmeniz işin başlangıcı olacaktır.

YouTube SEO Nasıl Yapılır?

İçeriğinizi betimleyen bir anahtar kelime seçin. Örneğin iPhone Mini batarya değişimi ile ilgili bir içerik ürettiğinizi farz edelim. Bu bağlamda da içeriğinizin anahtar kelimesi direkt olarak iPhone Mini batarya değişimi olacaktır. Bu anahtar kelimeyi muhakkak başlıkta geçirmelisiniz. Aynı zamanda da açıklama kısmında anahtar kelimeyi geçirmeniz şart. Eğer açıklama kısmını 300 kelimeden fazla tutacaksanız her 100 kelimede bir anahtar kelimeyi yeniden geçirin. Fakat 200 kelime için anahtar kelimenin 2 kez geçmesi, 300 için 3 kez geçmesi ve 100 için 1 kez geçmesi yeterlidir. Açıklama kısmında muhakkak dış bağlantı vermeyi ve farklı bir videonuza yönlendirme yapmayı unutmayın. Bu sayede YouTube algoritması içeriğinizi daha dikkate değer bulacaktır. Aynı zamanda etiket kullanımı da bu noktada çok önemli.

Etiket Kullanımı

Sizin gibi telefon tamiratı, değişimi ya da düzenlemesi üzerine yoğunlaşan kanalları bulun. Bu kanalların etiketlerine göz atın. Genellikle bu kanalların kullandığı etiketleri tercih etmeniz size artı sağlar. Eğer Türkiye içerisinde hedefinize uygun kanal bulamadıysanız yurt dışı çaplı kanallara göz atın. Yurt dışı videolarında muhakkak aradığınız etiketleri bulacaksınızdır. Bunun yanı sıra etiket kullanımı hakkında daha fazla bilgi almak adına web sayfamıza göz atabilirsiniz. Bunun için YouTube etiket bulma yöntemleri nelerdir yazımıza bakın. YouTube SEO nasıl yapılır ve YouTube SEO nedir sorularını umarız cevaplayabilmişizdir.

  • YouTube SEO ayarları
  • YouTube Optimizasyonu Nasıl Yapılır
  • YouTube SEO nasıl yapılır
  • YouTube SEO nedir

YouTube abone satın al
YouTube izlenme satın al
YouTube Para Kazanma Yöntemleri