2021 YouTube Para Kazanma Yöntemleri

2021 YouTube para kazanma yöntemleri nelerdir? YouTube üzerinden para kazanma mümkün mü? Gelin konunun detaylarına bakalım.

YouTube üzerinden video çekerek para kazanmayı isteyen birçok yayıncı adayı bulunmakta. Elbette ki bir yayıncı olarak sizin de bu işten para kazanmanız mümkün. Eğer içeriklerinize güveniyor ve uzun vadede kaliteli içerik üreteceğinize inanıyorsanız bu süreç son derece kolay. Lakin elbette ki bu hususta dikkat etmeniz gereken bazı noktalar mevcut. Bu noktaların ışığında siz de para kazanmaya başlayabilirsiniz. Ancak şunu belirtmeliyiz ki YouTube'dan para kazanmak sanılanın aksine son derece zordur. Zira insanlarda YouTube yayıncılarını oturdukları yerden para kazandıkları gibi bir görüş var. Bu görüş yanlıştır. Çünkü haftalık ya da günlük olarak sürekli içerik üretmek ve bunu milyonlarca kişiye beğendirmek zor bir iştir.

Eğer YouTube üzerinden para kazanma amacındaysanız yapmanız gereken ilk iş içerik üretmek olmalı. Ancak üreteceğiniz içeriklerin kaliteli olması şart. En az kendinize rakip olarak gördüğünüz YouTube yayıncıları kadar iyi içerik üretmelisiniz. Böylece para kazanma kapılarını siz de aralayabilirsiniz. Peki 2021 YouTube para kazanma yöntemleri nelerdir?

2021 YouTube Para Kazanma Yöntemleri

  • Sponsorluk
  • Google gelirleri
  • Sosyal medya gelirleri
  • Üçüncü parti satış kanalları
  • Web sayfası gelirleri

Eğer kaliteli içerik üreten bir YouTube yayıncısı olursanız üst tarafta verdiğimiz listelerle para kazanabilirsiniz. Bu noktada sponsorluk anlaşmalarının en büyük gelir kapınız olacağını belirtelim. Birçok YouTube yayıncısı geçimini sponsorluk ile sağlamakta. Gerek YouTube, gerek sosyal medya ve gerekse olası web sayfalarınızda sponsorluk anlaşmaları ile para kazanmanız mümkün. Eğer kendinize üçüncü parti satış kanalları oluşturursanız da daha fazla yerden para kazandırabilirsiniz. Bu noktada yapmanız gereken tek şey kitlenizi ilgili satış kanalına yönlendirmek olacak. Birçok yayıncı tişört, pantolon, kıyafet, oyuncak, bardak ve benzeri ürünleri kendi markasıyla beraber satarak ek gelir elde etmekte.

2021 youtube para kazanma yöntemleri

YouTube Para Kazanma Şartları

YouTube üzerinden para kazanmanız için 1000 abone, 10000 görüntülenme ve son 1 sene içerisinde 4000 saat izlenmeye sahip olmanız şarttır.

Bu şartları yerine getirmediğiniz takdirde YouTube ile partnerlik anlaşması yapamazsınız. Partnerlik anlaşması yapamazsanız da para kazanma özelliği aktif olmaz. Böylece uzun ya da kısa vadede gelir elde etmeniz imkânsız olur. Ayrıca ünlü sponsorların da sadece partner olan kanallarla çalıştıklarını belirtelim. Dolayısıyla eğer 2021 YouTube para kazanma yöntemleri nedir diye merak ediyorsanız ilk işiniz partnerlik almak olmalı. 

Farklı bir partnerlik şirketi ile anlaşma yaptığınız takdirde de kanal içeriklerinizin ciddi oranda gelişeceğini fark edeceksiniz. Çünkü ilgili partnerlik şirketi size bu konuda yardımcı olacaktır. Bu yolla birlikte farklı yayıncılarla bir araya gelerek iş yapma imkânınız bile oluşabilir.

Hesaplama Nasıl Yapılmakta

YouTube'un para kazanma adına uyguladığı herhangi bir hesaplaması yok. Şunu unutmayın ki YouTube üzerinde milyonlarca kanal ve izleyici bulunmakta. Bütün bu kanal ve izleyiciler de farklı kullanıcılarına hitap etmekteler. Dolayısıyla farklı alanlarda içerik üreten iki yayıncının aynı reklam gelirlerini alması mümkün değildir.

2021 YouTube Canlı Yayın Para Kazanma

Canlı yayın yaparak da para kazanmanız mümkün. Özellikle katıl işlevselliğini öne çıkararak internetten para kazanabilir ve canlı yayınlarla YouTube partneri olabilirsiniz.

Bunun için öncelikle YouTube katıl özelliğini aktif etmeniz gerekli. Katıl özelliğini aktif etmek için de sağlamanız gereken şartlar para kazanma şartlarıyla aynıdır. Partnerlik aldığınız takdirde katıl özelliği direkt olarak aktif olur. Siz de canlı yayınlarınızda kaliteli içerikler üretirseniz hem daha fazla izleyiciye ulaşır hem de bu izleyicilerin size para aktarmasını sağlarsınız.

  • YouTube katıl özelliği aktif etme
  • YouTube Para Kazanma Şartları
  • 2021 YouTube Canlı Yayın Para Kazanma
  • 2021 YouTube Para Kazanma Yöntemleri

YouTube abone satın al
Instagram'da hashtagler ve profil ziyaretleri nedir?
YouTube izlenme satın al
YouTube Katıl Özelliği Aktif Etm