Instagram’da hashtagler ne kadar profil ziyareti alıyor?

En sevilen sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram’da, etiketler yani hashtagler gönderilerimizde ekstra erişim yaratmak için tercih ettiğimiz bir özellik. Instagram’ı diğer ağlardan ayıran yönü de hashtag kullarak evrensel bir paylaşım yapmak. Instagram takipçi artırma tarafında daha aktif olmak istiyorsanız, erişimi artırmak en iyi seçenek. Bunun içinse, paylaşımlarınızın daha çok kişiye ulaşması şart. Peki hashtagler nasıl kullanılır ve Instagram’da etkili hashtag kullanımı ile, ne kadar trafik çekilir, yani profile kaç ziyaret alınır, merak ettiniz mi?

Instagram’da hashtag nedir, nasıl kullanılır?

Hashtagler Instagram’ın kurulmasından bu yana popüler olan bir özellik. Twitter’da da yer alan bu sevilen özellikle, sizi takip etmeyen insanlara ulaşma şansınız var. Instagram’da bir etikete tıkladığınızda, o etiket ile gönderilmiş tüm içeriklere ulaşma şansınız var. Hem gönderiler hem de hikayelerde bu nedenle birçok kişi hashtag kullanıyor, ancak hashtaglerin kullanımında da, sosyal medya uzmanları birtakım konulara dikkat çekiyor.

Hashtag kullanırken, ne kadar çok olursa o kadar iyi düşüncesi yanlıştır. Instagram size 30’a yakın hashtag kullanma şansı tanıyor ancak o kadar fazla etiket kullanılması, beraberinde sorunları da getiriyor ve hesabınız bir spam olarak algılanıyor. Instagram’da bu nedenle az sayıda hashtag kullanmalısını. Uzmanların önerisi, en fazla 4 adet etiket kullanmaktır.

Instagram hashtag kullanımı: Hangi hashtag ne kadar trafik çeker?

Esasen Instagram’da, en çok kullanılan hasgtagleri gönderiye eklemek, çok fazla trafik alacağınız anlamına gelmez. Örneğin, picsofday ya da likeforlike gibi etiketlerde, yüz milyonlarca paylaşım var. Trafik potansiyeli yüksek gibi düşünebilirsiniz ancak bu gönderilerde akış çok fazla olduğu için, gönderinize çok trafik gelmez. Bu nedenle etkili hashtag seçimi önemlidir. Peki hangi etiket kaç trafik alır? Aslında etiketten ziyade, takipçi sayısı, gönderi erişimi ve hashtagin trafik oranından söz edebiliriz.

  • 10000 takipçili bir hesap, etkili bir hashtag paylaşımında 5000 ekstra trafik çeker
  • 100000 takipçili bir hesap ise, aynı hashtagleri kullandığında 50000 profil ziyareti alabilir.

Instagram’da popüler olmak, hashtaglerle daha çok kişiye ulaşmak istiyorsanız yapmanız gereken, uygun fiyatlı Instagram takipçi paketlerine göz atmak. Takipçinizi artırarak daha çok kişiye ulaşabilirsiniz.