YouTube Etiket Bulma Yöntemleri Nelerdir

YouTube etiket bulma yöntemleri nelerdir? Etiketlerin YouTube üzerindeki önemi nedir? Etiketler hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyoruz.

Tıpkı TikTok, Instagram, Twitter ve Facebook gibi platformlarda olduğu gibi YouTube'da da etiketin önemi büyüktür. Eğer sağlıklı bir etiket kullanımı gerçekleştirmezseniz ne yazık ki içerikleriniz yeterince fazla kişiye ulaşmaz. Bunun sonucunda da daha fazla kişiye ulaşamadığınız için videolarınızın izlenme oranlarından memnun kalmayabilirsiniz. Peki böyle bir durumda ne yapmak gerekir? Nasıl videoların izlenmelerini arttırabiliriz? Bunun için izlemeniz gereken yol videonuzun içeriğini yansıtan ve hit getirmesi mümkün olan etiketler kullanmak olacak. Fakat elbette ki bu etiketleri bulmanın bazı ince detayları bulunuyor. O halde gelin bu ince detaylara teker teker göz atalım.

YouTube Etiket Bulma Yöntemleri

  • İçeriğinizin Teması
  • Etiket Analizi
  • Hacim Analizi

İnternet üzerinde YouTube etiket bulucu adı altında bulunan olan birçok araç mevcut. Elbette ki bu tip araçları kullanarak da etiket bulmanız mümkün. Lakin unutmayın ki bu tip araçları genellikle az gelişmiş olan yapay zekalar yönetmekte. Bu bağlamda yapay zekalar bazı konularda gerçekten kaliteli etiketler bulabilirken bazı konularda çuvallayabiliyor. Size tavsiyemiz her zaman YouTube etiket bulma yöntemleri ile bu işlemi kendinizin gerçekleştirmesi olacak. Böylece hem içeriğinize en uygun olan etiketleri tespit edebilir hem de kendi emeğinizle oluşturduğunuz etiket düzeyinden daha fazla randıman alabilirsiniz. Bunun için alt paragraflarda detaylandıracağımız yöntemleri izleyin.

youtube etiket bulma yöntemleri

İçeriğinizin Teması

Öncelikle içeriğinizin temasına uygun bir etiket seçmeye çalışın. Bunun için içeriğinizin konusunu ve gidişatını iyi bir şekilde belirlemeniz çok önemli. Örneğin eğer içeriğiniz hayvanlar ile ilgili ise bunu etiketlerde bulundurmanız doğru olacaktır. Aynı zamanda içeriğiniz teknoloji, oyun, film ya da müzik ile ilgiliyse de bunu etiketlerde belli edin. YouTube etiket bulma yöntemleri arasından ilki içeriğinizin temasına göre konu belirlemeniz olacak. Böylece bu konuların üzerine gitmeniz ve sonrasındaysa konularla alakalı olarak etiket belirlemeniz mümkün. Bu noktada dikkat etmeniz gereken husus hiçbir zaman içeriğinizle alakalı olmayan etiketleri kullanmamanız olacak. İçeriğinizde bulunmayan etiketleri kullanmanın size faydadan daha çok zararı olacaktır.

Etiket Analizi

Videonuza koymayı düşündüğünüz etiketlere muhakkak göz atın. Böylece sizinle aynı etiketleri kullanan yayıncıları da görebilirsiniz. Bunun avantajı gerçekten çok büyüktür. Bu sayede sizinle aynı etiketi kullanan yayıncıların tercih ettikleri farklı etiketlerden fikir almanız da mümkün olur. Çünkü bir yayıncı sizinle aynı etiketi kullanıyorsa muhtemelen benzer temada bir video çekmiştir. Dolayısıyla onun aynı videosunda kullandığı etiketleri de tercih etmeniz mümkün olur. Etiket analizi yaparken bu konuya çok dikkat etmelisiniz. Analiz ettiğiniz yayıncılardan yeni etiket fikirleri almaya özen gösterin. YouTube etiket bulma yöntemleri içerisinde bu olay büyük önem taşımakta.

Hacim Analizi

Etiket analizi esnasında birçok farklı içerik göreceksiniz. Öyle ki onlarca etiket fikri bulmanız ve bu etiketlerden büyük bir liste yaratmanız mümkün. Ancak unutmayın ki fazla etiket kullanımı sadece sorunları beraberinde getirir. Bu yüzden etiket kullanımınızı sınırlandırmanız önemli. Bu noktada da işin içerisinde hacim analizi giriyor. Seçtiğiniz etiketlerde bulunan videolara göz atın. O videolar arasından en çok izlenenlerin hangi etiketlerde bulunduğunu belirleyin. Bu yöntem ile teker teker etiketleri eleyin. Böylece son derece iyi bir etiket liste elde etmeniz, kaliteli hacim analizi yapmanız mümkün olur. 

YouTube etiket bulma yöntemleri bu şekildeydi. Daha fazlası için diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz.

  • YouTube Etiket Bulucu
  • YouTube etiket nedir
  • Etiketlerin önemi nedir
  • YouTube Trend Etiketler 2021
  • YouTube etiket bulma yöntemleri

YouTube abone satın al
YouTube 1 milyon izlenme kaç para veriyor
YouTube izlenme satın al
YouTube Para Kazanma Yöntemleri