Twitter Tweet Düzenleme Özelliği Nasıl Kullanılır

Twitter tweet düzenleme özelliği yakın zamanda aktif olacak. Çok beklenen özelliğe artık Twitter üzerinden ulaşabileceksiniz.

Twitter kullanıcıları çok uzun zamandır tweet düzenleme özelliğini beklemekteydi. Zira harf hatası, kelime hatası ya da anlam hatası yapılan tweetlerin hiçbir şekilde düzenlenme yolu bulunmamaktaydı. Haliyle de kullanıcılar tweetlerini silerek tekrardan atma ihtiyacı hissediyorlardı. Facebook, Instagram ve benzeri birçok platformda gönderi düzenleme özelliği halihazırda mevcut. Bu platformlardaki gönderi düzenleme özelliğine alışmış olan kullanıcılar da bu işlevselliğin Twitter'a gelmesini uzun zamandır istemekteydi.

Fakat Twitter yönetiminin bu konuda ilginç bir tutumu olduklarını belirtelim. Twitter'ın piyasaya çıkmasının ve popülerleşmesinin üzerinden 10 yıldan fazla zaman geçti. Bu 10 yıllık zaman diliminde Twitter birçok yeni özellik kazandı. Öyle ki bu özelliklerin birçoğu da son derece yenilikçi, sosyal medya platformlarına farklı bakış açıları kazandıran türdendi. Fakat hiçbir şekilde tweet düzenleme özelliği eklenmedi. Bunun en büyük sebebi kullanıcıların tweetlerini değiştirme korkusu denilmesi mümkün. Çünkü birkaç sene önce atılmış olan önemli tweetlerin sonradan değiştirilmesi herkesin canını sıkar.

Twitter Tweet Düzenleme Özelliği

Bu sebepten ötürü tweet düzenleme özelliği de farklı işlevselliklerle gelecek. Bu işlevselliklerden en çok dikkat çekeni süre tanınma durumu oldu. Tweet düzenlemesi adına Twitter, kullanıcılarına 10 dakikalık bir süre tanıyacak. Bu süre zarfında kullanıcılar istedikleri gibi tweetlerini düzenleyebilecekler. Sonrasındaysa tweetlerin düzenlenme özelliği kapanması söz konusu. Bu noktadaki asıl hedef sadece imla hatalarının düzenlenmesi. Böylece sonradan tweet içeriği değiştirilemeyecek.

İlgili özelliğin an itibariyle test aşamasında olduğunu belirtelim. Dolayısıyla siz bu içeriği okurken çoktan resmi olarak da yayınlanması mümkün. İlgili özelliği kullanmak için yapmanız gerekenler çok basit. Herhangi bir tweet attıktan sonra tweetin altında bulunan düzenleme butonu ile bu işlevi gerçekleştirebilirsiniz. İlgili özellik yakın zamanda bütün kullanıcılara açık olacak. Böylece rahatlıkla tweetlerinizi düzenleyebilecek ve böylece harf, imla hataları gibi problemlerden kurtulmuş olacaksınız.

  • Twitter tweet nasıl düzenlenir
  • Twitter tweet düzenleme
  • Tweet düzenleme özelliği
  • Tweet silmeden düzenleme

Instagram hesabı kapatılma nedenleri ve çözümleri nelerdir?
Youtube abone satın al.
Instagram Türk beğeni satın al.
Tüm bloglara buradan göz atın.