Instagram Hesabı Kapatılma Nedenleri ve Çözümleri (2021)

Popüler sosyal paylaşım platformu Instagram’da ne yazık ki bazen hesap kapanma olayları söz konusu olabiliyor. Peki Instagram hesap kapanması durumu söz konusu olduğunda ne yapmak gerekir? Instagram hesap kapanma sorunu ile mücadele ediyorsanız ve hesabınızı nasıl açacağınızı bilmiyorsanız, Instagram’ın hesap kapatma süreçlerine yakından baktık.

Instagram hesapları neden kapanıyor?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal paylaşım platformu Instagram’da, hesap kapatma süreçleri manuel değil otomatik oluyor, yani algoritmalara göre belli durumlar tespit edildiği takdirde hesabınız otomatik olarak kapanabilir. Algoritmalar, şikayete göre ya da belli içeriklerin paylaşımına, hesapların belli davranışlarına göre otomatik olarak işlem gerçekleştirse de, bazı durumlarda yanlış bir kararla hesap kapatabiliyorlar. Siz de Instagram hesabınızın topluluk kurallarını ihlal etmemesine rağmen kapatıldığını düşünüyorsanız, hesabınızın herhangi bir ihlalde bulunmadığını düşünüyorsanız hesabınızın açılması için uygulamaya bir form gönderebilirsiniz.

Teliften kapanan hesap nasıl açılır?

Instagram hesap kapanması konusunda en yaygın görülen nedenlerden biri teliftir. Milyonlarca hesabın yer aldığı Instagram’da, telif hakkı nedeniye şikayet aldığınızda, hesabınız kapanabilir, üstelik teliften kapanan hesapların açılması düşük bir ihtimaldir. Bu nedenle Instagram içeriklerinizde telifsiz müzikleri kullanmalısınız. Ancak hesabınız teliften kapandıysa, form doldurarak uygulamaya itirazda bulunma şansınız yine de var.

Limitten kapanan hesaplar nasıl açılır?

Instagram’da günlük kullanım ve aktivite kapsamında belli bir sınır aşıldığında Instagram, hesabınızı dondurabilir ve işlemleri durdurabilir. Bu aktiviteler içinde bir gün içinde belli takip sayısının aşılması, beğeni sayısının aşılması yer alır, bu durumda hesabınız spam hesaplar havuzuna eklenir, bu anlamda Instagram aktivitelerinizde dikkatli olmak önemlidir.

Instagram dondurulduktan sonra kapanan hesaplar nasıl açılır?

Instagram’da bir süre kullanmayı düşünmediğimiz hesapları dondurabiliriz, bu süreçte hesap bir süre açılmadığında otomatik olarak kapatılır. Bunun nedeni Instagram’ın o hesabın bir daha kullanılmayacağını düşünmesidir. Eğer hesabınız, dondurma yüzünden kapandıysa bu durumda hesabın açılması zor olabilir.

Instagram hesabınız çeşitli bir sebepten kapandıysa, hesabı açmak için uygulamaya bildirim göndermek her zaman sonuç verebilir, bu nedenle denemeniz önemlidir. Ancak sıfırdan hesap açıyorsanız ve takipçi kitlesi oluşturmaya çalışıyoranız, sosyaldostum kaliteli ve uygun fiyatlı Instagram takipçi paketlerinden birini seçerek, kısa süre içinde takipçi sayınızı atrtırabilir, dilerseniz beğeni ve izlenme paketleri ile bunu destekleyebilirsiniz. Unutmayın ki, takipçi ve etkileşimin artması, hesabınızın büyümesi yolunda en önemli kriterler arasındadır.