İnstagram Hesap Silme 2021

Türkiye’nin en popüler sosyal ağı Instagram, her gün saatlerce kullandığımız bir uygulama. Instagram kullanımınız artık bağımlılık noktasına geldiyse ve platformdaki üyeliğinizi silmek istiyorsanız, Instagram hesap silme 2021 de nasıl oluyor diye merak ediyor olabilirsiniz. Instagram hesabı nasıl silinir sorusunun yanıtlarını detayları ile anlattık. Instagram hesap silme, bilgisayar üzerinden yapılabildiği gibi telefondan da oluyor. Instagram hesap silme bağlantısı kullanarak, Instagram’daki hesabınızı dilerseniz kalıcı olarak silebilir, dilerseniz de geçici instagram silme işlemi yapabilirsiniz. Şimdi gelelim Instagram hesap silme 2021 nasıl yapılır sorusuna.

Instagram hesabı silinince ne olur?

Instagram hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce, Instagram hesap silme işleminden sonra neler olacağını bilmeniz gerekiyor. Zira kalıcı hesap silme işlemiyle birlikte, hesaba artık ulaşma şansınız olmadığı gibi birçok Instagram verisi de kalıcı olarak silinir, geri alınamaz. Instagram hesap silme işleminden sonra, hesabınızda geri alınamaz şekilde silinecek olan veriler şu şekilde:

⦁    Instagram fotoğraf ve videolarınızdan oluşan gönderileriniz
⦁    Instagram hikayeleriniz
⦁    Reel videoları
⦁    Instagram DM’leri, takipçi verileri ve diğer tüm veriler.

Gördüğünüz gibi Instagram hesap silme 2021 adımlarını takip ettiğinizde hesabınızdaki birçok önemli veriye ulaşamayacaksınız. Bunlar sizin için bir sorun teşkil etmiyorsa, şimdi gelelim Instagram kalıcı hesap silmeye. 

Instagram hesabı kalıcı olarak nasıl silinir?

Telefondan Instagram silme ya da bilgisayardan Instagram hesabı silme adımlarına göre, işlemlerde küçük farklar olsa da, hemen hemen tüm süreç aynıdır. Bunun için aşağıdaki adımları izleyin:

⦁    Instagram hesabınıza giriş yapın.
⦁    Instagram hesap silme linkine tıklayın.
⦁    Linke tıkladığınızda Instagram, size “hesabınızı neden silmek istiyorsunuz” sorusunu soracaktır. Bu noktada, Instagram hesabınızı neden sildiğinizin nedenini seçin. Instagram’da, bu soruya “zamanımı alıyor” gibi yanıtlardan birini verebilirsiniz

                      

⦁    Bunun ardından Instagram hesap silme için şifreniz istenecek.
⦁    Hesabı kalıcı olarak silme seçeneğinin yer aldığı, kırmızı renkli “Instagram hesabımı kalıcı olarak sil” seçeneğini göreceksiniz. 
                     

⦁    Bu butona dokunduktan sonra son bir onay ekranı açılacaktır ve orada da Tamam’a dokunduğunuzda, Instagram kalıcı olarak silinir.

Instagram hesap silme işlemini kalıcı olarak yaptıktan sonra, hiçbir sebeple hesabınıza giriş yapamaz, eski verilerinizi kurtaramazsınız. Eskiden sildiğim Instagram hesabının kullanıcı adını alabilir miyim diye düşünüyorsanız o da mümkün değil. Instagram’da silinen kullanıcı adları alınamaz.

Instagram’ı geçici olarak kapatın: Hesap dondurma nasıl yapılır?

Instagram hesabını kalıcı silme, platformdan sıkılmış olmanız durumunda aklınıza gelebilecek bir çözüm olabilir ancak Instagram uzun yıllardır kullandığımız bir platform ve zaman zaman dönmek isteyebilirsiniz. Kalıcı değil, geçici olarak hesap kapatmak istiyorsanız Instagram hesabınızı dondurabilirsiniz. Hesap dondurmada, paylaşımlar, videolar, yorum ve beğeniler silinmez ancak hesabınız gizli kalır. 

Instagram hesabınızı dondurmak için, “Instagram’ı geçici olarak kapatma linki”ne tıklayın. 
İlgili sayfada size, Instagram hesabınızı neden dondurmak istediğiniz sorulacaktır.
Hesabınızı dondurma nedeninizi girdikten sonra son bir onay aşaması olur ve Instagram hesabınızı geçici olarak kapatmış olursunuz.

Dondurulan Instagram hesabına giriş için, hesabınıza her zamanki gibi, kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapmanız yeterli. Giriş yaptıktan sonra hesabınız otomatik olarak açılacaktır.

Instagram hesabını kalıcı olarak silme, Instagram hesap dondurma gibi konularda merakınızı umarız gidermişizdir. Yeni hesap açmayı ve sıfırdan başlamayı düşünüyorsanız, sosyaldostum uygun fiyatlı Instagram takipçi paketlerine göz atabilirsiniz. Yüksek beğeni ve yorum alan organik hesaplarla konsept hesap geliştirebilir, Instagram’dan para kazanabilirsiniz. 

En iyi blog yazıları sadece bu sayfada! Hemen tıklayın ve göz atın! Sende hemen takipçi satın al ve hesabını yükselt!

Diğer içerik için : İnstagram Yardım Merkezi