2021 YouTube Edit Programı Önerileri Listesi

2021 YouTube edit programı önerileri nelerdir? En iyi YouTube kurgularını ve videolarını hangi program aracılığı ile yapmak mantıklıdır?

Unutmayın ki YouTube üzerinde içerik her zaman kraldır. Dolayısıyla içeriklerinizi son derece kaliteli üretmeli ve sunuma hazırlamalısınız. İçerik üretimi konusunda herkesin aynı imkânları olamayabiliyor. Zira kamera kalitesi, çekim teknikleri bilgisi ve benzeri her türlü etken buna sebep olabilmekte. Lakin üretime hazırlama kısmında durum aynı değil. Bu kısımda hemen hemen herkesin imkânları aynı. 2021 YouTube edit programı önerileri ile siz de kolaylıkla güzel içerikler çıkartabileceksiniz.

2021 YouTube Edit Programı Önerileri

  • DaVinci Resolve
  • Adobe Premiere
  • Sony Vegas
  • Adobe After Effects

YouTube üzerinden kaliteli kurgu yapabileceğiniz dört adet program bulunmakta. Bu programların her biri farklı özelliklere ve işlevselliklere sahip. İlgili dört programdan başka piyasada bulunan hiçbir yazılımı tavsiye etmiyoruz. Elbette ki o yazılımlar aracılığıyla da kurgu yapmanız mümkün. Lakin o yazılımların verdiğimiz muadil örneklere göre son derece eksik kaldıklarını belirtelim. Haliyle de bazı noktalarda ayal gücünüzü kullandığınız programın sınırladığına şahit olabilirsiniz. Fakat verdiğimiz örneklerdeki programlarda bu durumu yaşamayacaksınızdır. O halde gelin bütün yazılımlara tek tek göz atalım.

DaVinci Resolve

Son zamanların en popüler YouTube düzenleme programı ya da YouTube kurgu programı ne diye sorsaydınız DaVinci Resolve derdik. Resolve, gerek sunduğu çözümler ve gerekse kolay kullanımıyla beraber kurgu dünyasına muazzam yenilikler kattı. Haliyle de 2021 YouTube edit programı önerileri listemize DaVinci Resolve'yi katmak şart oldu. Şunu belirtmeliyiz ki After Effects, Premiere, Sony Vegas ve benzeri birçok yazılımda yapacağınız hemen hemen her şeyi Resolve ile yapabilirsiniz. Üstelik Resolve bütün bu işlevsellikleri tamamen ücretsiz sunmakta. Ücretsiz olması, yazılımın en güçlü artısı.

2021 youtube edit programı önerileri

Adobe Premiere

YouTube düzenleme programı önerilerimizden bir diğeri de Premiere oluyor. İlgili yazılım uzun sürelerden beridir piyasada bulunmasıyla ün salmış durumda. Bu bağlamda gerek optimizasyonu, gerek desteklediği teknolojiler ve gerekse kullanımı son derece kolay. Aynı zamanda yapabilecekleriniz de gayet yeterli bir seviyede. Fakat Premiere'nin After Effects ya da Resolve gibi özgürlük sunmadığını belirtelim. Dolayısıyla belirli noktalarda sınıra takılmanız ve hayallerinizdeki videoyu gerçekleştirememeniz mümkün. Basit işler için profesyonel bir yazılım arayanlara 2021 YouTube edit programı önerileri arasından Premiere tavsiyemizdir.

Sony Vegas

Eğer YouTube kurgu programı önerilerinizdeki kullanımı en kolay uygulama ne diye sorulsaydı cevabımız Sony Vegas olurdu. Aynı zamanda en az işlevselliğe sahip uygulama ne diye sorulsaydı da cevabımız yine Sony Vegas olurdu. Sony Vegas, kullanımı son derece basit bir uygulama. Lakin bir o kadar da işlevi az. Eğer basit kesme, biçme, yapıştırma ve yazı getirme işlerini yapacaksanız Vegas sizin için yeterli. Fakat sıfırdan kurgu öğrenecekseniz bu işe kesinlikle Vegas'tan başlamamanızı tavsiye ediyoruz. Ancak önceki 2021 YouTube edit programı önerileri olan kurgu programlarına bir türlü ısınamadıysanız Vegas'ı deneyebilirsiniz.

Adobe After Effects

Listedeki en işlevsel uygulama ve aynı zamanda kullanımı en zor olan uygulama After Effects. After Effects'in ileri düzey kurgu işlemlerinde kullanıldığını belirtelim. Yani montaj esnasında büyük efektler yaratmak istiyor, film sahnelerini kıskandıracak kadar gerçekçi işler ortaya koymak istiyorsanız After Effects kullanmanız şart. Fakat yer yer Resolve de bu işleri yerine getirebilmekte. Bu noktada seçim size kalmış. Resolve ve After Effects arasında kaldıysanız istediğinizi seçebilirsiniz, ikisi de sizi tatmin edecektir. Fakat yeni nesil edit yapanların Resolve kullanırken eski neslin After Effects kullanmaya yatkın olduğunu da belirtelim. 2021 YouTube edit programı önerileri listemizdeki son tavsiye After Effects oluyor.

  • YouTube video montaj yapma
  • Video montaj yapma programları
  • Video edit nasıl yapılır
  • Kurgu nasıl yapılır

YouTube abone satın al
YouTube 1 milyon izlenme kaç para veriyor
YouTube izlenme satın al
YouTube Para Kazanma Yöntemleri