YouTube SEO kuralları

YouTube SEO kuralları son zamanların gözdesi haline gelmiş durumda. Pek çok kullanıcı bu kurallara uyarak video paylaşıyor.

YouTube’da video çekmeye başlayan ve bu alanda kendini geliştiren kullanıcılar YouTube’dan gelir elde etmek ve daha yüksek popülariteye ulaşmak için de çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalardan birisi de YouTube SEO kurallarına özen göstermek. Bu konuda YouTuber olmak isteyen ve bu sektörde büyümek isteyen kullanıcılar için YouTube’da dikkat edilmesi gereken durumlardan bahsedeceğiz.

YouTube SEO kuralları

SEO, arama motoru optimizasyonu olarak açıklanabilir. Daha çok Google için kullanılan bir terim olsa da YouTube arama sisteminde de bu durum geçerli oluyor. Bilindiği üzere YouTube’un algoritması, kanalları ve videoları belirli bir işleve göre sıralıyor. Bu sıralamada SEO kurallarının da bir önemi var. YouTube hem videonun kalitesine bakıyor hem de videonun verilerini inceliyor ve buna göre videonun arama sırasını belirliyor. SEO kuralları videoyu her ne kadar yükseltse de SEO kurallarından daha önemli bir şey var ki izlenme, beğeni ve yorum sayısı olarak yer alıyor. Bundan dolayı YouTube abone ve izlenme hizmetlerinden de faydalanmak gerekir.

YouTube SEO kuralları arasında en önemlisi videonun kapağı ve başlığı olmakta. Bir videonun başlığı ve kapağı önerilen videolarda görülen kısım olmakta. Bu kısım kullanıcıların ilgisini çekecek şekilde hazırlanmalı. Kullanıcılar önerilen videolarda bu videoya tıklarsa videonun önerilenlere çıkma oranı daha da yükseliyor.

YouTube videosu düzenlerken video düzenleme ekranında videonun etiket içerdiğine emin olmak gerekiyor. Videoda yer alan etiketler, videonun daha kolay aranmasına olanak tanıyor. Ayrıca videoya bir açıklama eklemek videonun daha çok ön planda olmasını sağlıyor.

Şunu belirtmekte fayda var ki bir videonun öne çıkması için kullanıcıların video ile ilgili bir arama yapması lazım. Bundan dolayı popüler veya çok aranan terimleri kullanmak işe yarayabilir. Bunun yanı sıra bu tür videolar çok fazla olduğu için daha az video bulunan ve çok aranan terimleri tercih etmek en mantıklı seçenek olur.

Daha başarılı bir hesap için hemen sosyal medya paketlerimizi incelemeye başla.