YouTube Keşfete Düşme Yöntemleri Nelerdir?

YouTube keşfete düşme yöntemleri nelerdir? YouTube keşfete nasıl çıkılır? Konu hakkındaki bütün merak edilenleri sizlere sunuyoruz.

Günümüz sosyal medya platformlarında dikkat çekebilmek bir hayli zor olmaya başladı. Zira sosyal medya platformlarındaki kullanıcı sayısı ciddi oranda artmakta. Bu artış sonucunda da oluşan doluluk sebebiyle sosyal medyada öne çıkamamaktayız. Çünkü milyonlarca yayıncı arasından bizim içeriğimizin öne çıkması bir hayli zor. Bu durumu düzeltmek için de platformlar keşfet özelliğini kullanıma sundular. Keşfet özelliği sayesinde içeriğiniz kullanıcıların panellerine direkt olarak düşebiliyor. Dolayısıyla da kullanıcılara kolaylıkla erişebilme ve onlarla iletişime geçme imkânına sahip oluyorsunuz. Peki YouTube keşfete düşme yöntemleri nelerdir? YouTube keşfete nasıl çıkılır? Gelin bu konuya göz atalım.

YouTube Keşfete Düşme Yöntemleri

  • Orijinal İçerik Üretmek
  • Dikkat Çekici Başlık Atmak
  • İyi Bir Kurguya Sahip Olmak

YouTube'da içerik üretmenin bazı altın kuralları mevcut. Bu altın kurallar çerçevesinde içerik üretirseniz insanlara ulaşmanız çok daha kolay ve zahmetsiz olur. Lakin bu kuralların birkaç tanesini atlamanız durumunda uzun vadede sorunlar yaşayabilirsiniz. Çünkü kullanıcılar kalıplaşmış olan bu kurallara uygun içerikler üreten yayıncıları aramaktadırlar. Zira ancak bu sayede onların zevklerine hitap eden içerikler üretmek mümkündür. Kullanıcılar için kalıplaşmış bu kurallar aslında "iyi içerik" tanımının tam karşılığıdır.

Bunun için öncelikle orijinal bir içerik fikri bulmalısınız. İçeriğinizin konusu ya da skalası her ne olursa olsun orijinal olması zorunludur. Örneğin oyunlar hakkında bir içerik üreteceğinizi varsayalım. Üreteceğiniz bu içerik halihazırda popüler yayıncıların yaptığı diğer içeriklere benzerse pek fazla öne çıkamaz. Lakin diğer yayıncılardan farklı olursa ve kendisini izlettirebilirse oldukça öne çıkar. YouTube keşfete nasıl çıkılır için orijinal içerikler üretmeye çalışın. Ürettiğiniz içeriklerin iyi ve izlenebilir olduğuna emin olun.

YouTube Keşfete Düşme Yöntemleri

YouTube Keşfete Nasıl Çıkılır

Keşfete çıkma sürecinde izlemeniz gereken bir diğer adım kurgudur. Ne kadar iyi bir fikir bulursanız bulun kurgunuzun iyi olmazsa o fikir hiç olacaktır. Öyle ki sizin bulduğunuz fikri başkaları daha iyi kurgu ile hazırlamak suretiyle daha fazla izleyiciye ulaşabilir. Bu bağlamda çektiğiniz videoları iyi bir şekilde kurgulamanız şart diyebiliriz. YouTube keşfete düşme yöntemleri arasında bu özellik dikkat çekmekte. Bunun için iyi kurgu yapmayı öğrenmeniz gerek. İnternet üzerinden ulaşabileceğiniz ücretsiz derslerle bunu öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda iyi bir kamera alarak da daha kaliteli görüntüler çekmeniz mümkün. Unutmayın ki insanlar her zaman kaliteli içerikleri izlemek isterler.

Dikkat Çekici Başlık

YouTube keşfete nasıl çıkılır süreci için dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise başlık. Başlığınızın her zaman ilgi çekici ve yaptığınız içeriği açıklayıcı olması şart. Ancak bu sayede içeriğinizle gerçekten ilgilenen kimselere erişme şansınız olur. İyi bir içerik üretebilirsiniz, fakat iyi bir başlık atmazsanız bu içeriği kimseye satamazsınız. Satamadığınız içerik de tamamen boşa gider ve hiçbir işe yaramaz. Başlık atarken mümkün olduğunca dikkat çekici olmaya çalışın. YouTube keşfete düşme yöntemleri arasında bu kural sıklıkla atlanmakta.

Bunun için alışılmışın dışında başlık vermeye çalışın. Sanılanın aksine "Öyle bir şok yaşadı ki!", "O'nu daha önce böyle görmediniz!" gibi başlıklar ilgi çekici değildirler. Tam tersi, bu tip başlıklar izleyiciler üzerinde her zaman olumsuz algı oluştururlar. Dolayısıyla iyi bir başlığın kendi alanında dikkat çekici olması şarttır. Örneğin telefon sektörü için çekeceğiniz işletim sistemi konulu bir videoya "Android ve iOS'u Tahtından Edecek Sistem!" gibi bir başlık atabilirsiniz. Zira bu sayede hem içeriği az çok belli etmiş olur ve hem de ilgi çekici bir video olduğunuzu izleyiciye anlatmış olursunuz.

  • YouTube Keşfete Nasıl Çıkılır
  • YouTube Keşfete Düşme Yöntemleri
  • YouTube Keşfette Olma
  • Keşfet Paneli YouTube

YouTube abone satın al
YouTube izlenme satın al
YouTube İçin En İyi Telefon Modelleri