Yeni Başlayanlar İçin YouTube İpuçları Nelerdir?

Yeni başlayanlar için YouTube ipuçları neler? YouTube'a başladığınız zaman nelere dikkat etmelisiniz? Gelin bu konuya detaylıca göz atalım.

Sosyal medya sürekli olarak gelişmeye ve değişmeye devam ediyor. Bununla birlikte de değişen ve gelişen birçok yayıncı var. Her geçen saniye bu yayıncılara erişmek daha zor hale gelmekte. Zira bu yayıncılar da sürekli olarak daha iyi içerik üretmeye çalışmaktalar. Fakat endişelenmeyin, çünkü bu durum özünde son derece olağan. Eğer siz de bu sürece alışırsanız ve uzun vadeli olarak yapacağınız işlere kafa yormaya başlarsanız büyük yayıncıların seviyesine çıkabilirsiniz. Unutmayın ki büyük yayıncıların seviyesine çıkmak aslında orada kalmaktan çok daha kolaydır.

Yeni Başlayanlar İçin YouTube İpuçları

  • Orijinal İçerik
  • Düzgün Kurgu
  • Geniş Hitap Alanı
  • Disiplin

Yeni başlayanlar için YouTube ipuçları ile büyük yayıncıların seviyesine siz de çıkabilirsiniz. Fakat bu süreci olabildiğince sabırlı geçmeniz gerektiğini de hatırlatalım. Çünkü birçok yeni yayıncı attığı birkaç video başarısız olunca hızla pes etmekte. Halbuki bu davranış son derece yanlıştır. YouTube biraz da şans işidir. Bir yayıncı sadece tek bir video ile ünlenebilir, fakat bir diğeri de onlarca video attıktan sonra bunu başarır. Bu noktada ödün vermemeniz gereken konu kaliteli içerik çıkartmaktan vazgeçmemeniz ve disiplinli olmanız olacak.

Düzenli bir şekilde video attığınız sürece önünde sonunda birileri tarafından keşfedileceksiniz. Bu keşif ilk videoda da olabilir, beşinci videoda da, yirminci videoda da, yüzüncü videoda da. Burada da sonuç size ve yaptıklarınıza kalmış vaziyette.

Orijinal İçerik 

Yeni başlayanlar için YouTube ipuçları arasında en önemlisi orijinal içeriktir. Birçok yeni başlayan kişinin farklı kanalların içeriklerini tabiri caizse kopyaladıklarını görüyoruz. Halbuki bu durum son derece yanlıştır. Elbette ki farklı kanallardan esinlenmeniz mümkün. Zaten içerik üretimi de bu şekilde yapılır. Bir yerlerden esinlenirsiniz ve esinlenerek ürettiğiniz içeriğe kendi yorumunuzu katarsınız, bunun sonucunda da orijinal içerik üretmiş olursunuz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken husus esinlenme kısmını fazla abartmamak olacak.

Yeni Başlayanlar İçin YouTube İpuçları

Düzgün Kurgu

YouTube'da gün geçtikçe kaliteli kurgu yapan insan sayısı artıyor. Artık kaliteli kurgu yapmayan kanalların izlenmediğini bile söyleyebiliriz. Kaliteli kurgu yapmamasına rağmen izlenen kanallar genellikle tesadüfen ya da şans eseri ünlü birileri tarafından keşfedilmiş kanallar oluyor. Bu tip kanalların arasına düşme olasılığınız ise son derece düşük. Her zaman kaliteli kurgu yapmayı deneyin. Bu sayede sayfanızın acemi bir yer olmadığını izleyicilerinize belirtmiş olursunuz. Profesyonel sayfaların takipçisi çok daha hızlı ve istikrarlı artar.

Geniş Hitap Alanı ve Disiplin

Disiplinli olmanız gerektiğini ilk paragrafta uzun uzun anlatmıştık. Fakat bu konuyu biraz daha açmak sizler adına iyi olacaktır. Yeni başlayanlar için YouTube ipuçları arasından en önemlisi şüphesiz ki disiplin. Çünkü unutmayın ki sadece disiplinli olanlar uzun vadede kazanırlar. Şu anda kıvançla izlediğiniz büyük yayıncıların çoğunluğu attıkları ellinci, belki de yüzüncü videoda kendilerini kanıtlamayı başardılar. Fakat bu yayıncılar ilgili süre zarfına kadar bıkmadan ve usanmadan video atmaya devam ettiler

Sürekli video attıkça hitap alanınız da bir hayli yükselecektir. Bu durumda sadece bir iki adet benzer profile hitap ediyorken bir noktadan sonra yüzlerce benzer profile ulaşmış olursunuz. Bu sayede de kanalınız daha fazla büyür ve kısa süre içerisinde iyi bir yayıncı olabilirsiniz. Yeni başlayanlar için YouTube ipuçları bu şekilde özetlenebilir.

  • YouTube İpuçları
  • YouTube Rehberi
  • Yayıncı Rehberi
  • Nasıl Yayıncı Olunur

YouTube abone satın al
YouTube izlenme satın al