Tiktok'ta Twitch Benzeri Yeni Abonelik Dönemi

Dünyada olduğu kadar ülkemizde de popüler olan sosyal medya ağı Tiktok'tan Twitch  benzeri yeni abonelik dönemi üstelik 1000 takipçisi olan kişiler dahi para kazanabilecek.

Farklı alanlarda da çalışmalar geliştirip kitlesini daha da arttırmaya odaklanan Tiktok'ta bir süredir merakla beklenen yeni abonelik sistemi bu hafta kullanıma sunulacak. Bu özellik sayesinde takipçiler sevdiği içerik üreticilerine aylık belli bir ücret karşılığında abone olabilecek.

Geçtiğimiz yıl Streamlabs şirketiyle ortak geliştirilen canlı yayın özellikleriyle başarıyı yakalayan Tiktok'un ücretli abonelik getireceği konuşuluyordu.Nihayet Tiktok takipçilerine ve içerik üreticilerine yeni  abonelik sistemini resmi olarak duyurdu.

Tiktok'ta Yeni Abonelik Sisteminin Özellikleri Ne olacak?

Sosyal medya devi Tiktok'a yeni gelecek abonelik sistemiyle birlikte Tiktok'ta takipçiler sevdikleri kişilere, Youtube Twitch'te olduğu gibi  aylık belirli bir ücret karşılığında abone olabilecek. Bu abonelik sistemiyle birlikte Tiktok takipçileri abone oldukları yayıncılara abone olduklarında, özel chat sistemi emote'lar, rozet ve pek çok başka özellikleri kullanabilecekler.

Bu özelliklere ek diğer platformlardan farklı olarak takipçiler abone oldukları yayıncının, canlı yayında kameralarını kontrol edebilecekler ve yayıncı abonelerini özel bu canlı yayın odalarını kişiselleştirebilecek.

Tiktok'ta Abonelik Sisteminden Yararlanmak için Şartlar neler?

Tiktok'un açıkladığı bilgilere göre bu abonelik sistemini aktifleştirmek için Tiktok yayıncı 18 yaşından büyük olmalı. Bu yeni özelliği aktifleştirmek için de en az 1000 takipçi gerekiyor. 26 Mayıs'ta ülkemizde de kullanıma sunulacak bu özellik ilk olarak şimdilik davet giden yayıncılar tarafından kullanabilecek. Sizler de her bütçeye uygun Tiktok takipçi  ve Tiktok beğeni servislerimizi kullanarak öne çıkabilirsiniz.

 

Kaynak:
https://techcrunch.com/2022/05/23/tiktok-to-launch-live-creator-subscriptions-this-week/