Tiktok'la Rekabeti Kabul Eden Instagram'dan Ses Getirecek Adımlar

39 yaşındaki İsrail ve ABD vatandaşı Adam Mosseri, 2018'den beri Instagram'ın CEO'su Instagram'ın ana şirketi Meta'yı kuran milyarder Mark Zuckerberg'in de güvenilir bir müttefiki olan Mosseri, yeni bir stratejinin parçası olarak Londra'ya taşınıyor.

 Sözcü gazetesinin haberine göre; Mosseri'nin Kaliforniya'daki Silikon Vadisi'nden taşındığını ilk kez bildiren Financial Times, taşınmanın geçici olduğunu ve kısmen de İngiltere'de yaşama arzusundan kaynaklandığını söyledi.

 Ayrıca Instagram'ın, platformu büyütmekten ve kullanıcıları elde tutmaktan sorumlu ürün ekibini oluşturmak için teknoloji uzmanları için daha ucuz bir pazar olan İngiltere'deki vergi indirimlerinden yararlanabileceğini bildirdi.

 Şu anda şirketin Amerika Birleşik Devletleri dışındaki en büyük geliştirme merkezi olan ve 4.000 Meta çalışanına ev sahipliği yapan Londra'da Mosseri, Instagram'ın varlığını genişletirken aynı zamanda "çılgın" bir işe alım planı uygulayacak.

 DAHA FAZLA VİDEO STRATEJİSİ HATALI

 Instagram'a kıyasıya bir rakip haline gelen Çin sosyal medya platformu TikTok, Londra'yı sessizce Avrupa'nın en büyük merkezlerinden biri haline getirdi.  Uygulama, Meta gibi, şehirde çok sayıda mühendis var.

 Instagram, son güncellemeleriyle TikTok'u taklit etmekle suçlandı ve geçen hafta videolara öncelik verme planlarını tersine çevirdi.

 Daha fazla videoya yer verme planı, platformda "TikTok olmaya çalışmayı bırak, sadece sevimli olanları istiyorum" yazan bir gönderi yayınlayan Kim Kardashian da dahil olmak üzere Instagram'ın bazı ünlü kullanıcılarından eleştiri aldı. ”

Sözcü