Tiktok ve Instagram’da 1 milyon takipçili fenomen hesaplar ne kadar para kazanıyor?

Sosyal medyadan para kazanmak son dönemde çok trend ve her yaştan birçok kişi, yüksek takipçili sosyal medya hesapları geliştirerek ciddi paralar kazanıyor. Peki, merak edenler için Tiktok ve Instagram’da 1 milyon takipçili hesaplar kaç para kazanıyor? Elbette ki bir milyon takipçiye ulaşmak kolay bir hedef değil, kaliteli Instagram ve Tiktok takipçisi satın alarak belli bir takipçi düzeyine ulaşabilir, 100 bin hatta 250 bin takipçili bir hesaba kavuşabilirsiniz. Bu yazımızda, Tiktok ve Instagram’da yüksek takipçiye ulaşan hesapların hangi kanallarla ve nasıl para kazandığını anlatalım.

Tiktok ve Instagram’da fenomen hesapların kaç para kazandığına gelmeden önce, hangi modellerle para kazanma şansı var ona bakalım. Bunların içinde ilk sırada elbette ki markaların sponsorluk ve işbirliği teklifi geliyor. Bu durum çok ucu açık bir gelir, yani 250 bin takipçili bir hesaba, bir markadan 50 bin liralık bir sponsorluk teklifi dahi gelebilir. Buna ek olarak ikinci para kazanma modeli, canlı yayından elde edilen bağışlardır. Ancak bu Tiktok’ta geçerli ancak Instagram’da geçerli değil. Son olarak da çekilişle takipçi aktararak para kazanma modeli söz konusu ancak bu da Instagram için mümkün bir yol. Şimdi, 1 milyon takipçili Tiktok ve Instagram fenomenleri kaç para kazanıyor bakalım.

1 milyon takipçili Tiktok hesabı kaç para kazanır?

Popüler sosyal medya platformu Tiktok, popülerliği nedeniyle son dönemde en çok tercih edilen ağlardan ve markalar da, Tiktok’a reklam vermeye odaklı düşünüyor. Tiktok reklamları, sadece 1 milyon takipçili büyük hesaplar için değil aynı zamanda 10 bin, 50 bin takipçili hesaplara da veriliyor. Peki, 1 milyon takipçiniz olsa Tiktok’tan ne kadar para kazanırdınız? Tiktok’ta aşağıdaki para kazanma modelleri uygulanıyor:

  • Canlı yayınlar üzerinden takipçilerden bağış almak
  • Markalarla sponsorluk ve işbirlikleri
  • Videolarda viral reklamlar almak

Bu modelleri göz önünde bulundurursak, 1 milyon takipçili bir Tiktok hesabının aylık kazancı en az 15 bin TL olacaktır. Ancak canlı yayınlarda kaliteli ve bağış yapan bir kitle varsa, bu kazanç 25 bin lirayı da geçebilir.

Tiktok’ta canlı yayın izlenmelerinde 1000 izlenme reklam geliri ortalama 7-8 TL’dir. Bu durum düşünüldüğünde, Tiktok takipçi satın alarak 10-20 bin takipçinizle bile Tiktok canlı yayınlarından para kazanabilmeniz mümkün.

Instagram’da 1 milyon takipçili hesap kaç para kazanır?

Diğer bir popüler sosyal ağ olan Instagram’da da ciddi bir reklam piyasası var. Instagram’da yüksek takipçili hesaplar aylık 10 binlerce lira gelir elde edebiliyor. Instagram fenomenlerinin para kazanma yollarına gelirsek aşağıdaki modeller var:

  • Doğrudan gönderi ve hikayeye, markalardan sponsorluk almak
  • Hikayelerde Trendyol linkleri gibi, kar payı odaklı yukarıda kaydırma reklamları almak
  • Instagram çekilişlerine katılarak, hesabını büyütmek isteyenlerden para almak

Gördüğünüz gibi, Instagram’dan para kazanma konusu da çok çeşitli. 1 milyon takipçili Instagram hesabı, yukarıdaki reklam seçeneklerinin her birini aktif kullandığında, aylık 20 bin lirayı çok rahat kazanabilir. Siz de Instagram’da para kazanmak istiyorsanız, Instagram takipçi paketlerimize göz atabilirsiniz.