Tiktok Canlı Yayın İzlenmeme Hatası Nasıl Çözülür?

Popüler sosyal medya platformu Tiktok’ta canlı yayınlar, para kazanmak için tercih edilen bir içerik türü olmasına karşın dünya çapında, bazı Tiktok kullanıcıları “Tiktok canlı yayınlarım izlenmiyor sorunu” yaşadığını belirtti. Klasik dublajlı ya da editlemeli videolara ek olarak Instagram gibi canlı yayın sunan ve izleyicilere, takip ettikleri kullanıcılara doğrudan jeton ile hediye satın alarak, para kazanma şansı sunan Tiktok canlı yayınları en çok tercih edilen içeriklerden. Tiktok canlı yayın izlenmeme sorunu da birçok kişiyi çileden çıkarmış bir problem oldu.

Tiktok canlı yayın sorunu neden yaşanıyor?

Tiktok’a son dönemde çok fazla raporlanan bir sorun olan Tiktok canlı yayın izlenmeme durumu ile ilgili, insanlar şikayet formlarını dolduruyor ve Çin merkezli sosyal medya kuruluşuna, canlı yayınlarının izlenmediğini ifade ediyor. Tiktok canlı yayın sorunlarında bazı teknik nedenler de söz konusu olsa da, bunlardan en önemlisi Tiktok canlı yayın yasağı. Tiktok canlı yayın açamıyorum ya da Tiktok’ta açtığım canlı yayınlar izlenmiyor diyorsanız, bu sorunu nasıl aşabileceğinizi anlattık. Genel olarak canlı yayın izlenmiyor sorunu nedenlerine gelirsek;

  • Tiktok’ta 1000 takipçi ve üstüne sahip kişiler canlı yayın açabilir ancak takipçiniz, 1000-1500 arasında ise, canlı yayınlarınıza çok izleyici gelmemesi normaldir.
  • Tiktok algoritması, takipçi sayısı, içerik tipi ve ilgi durumuna göre canlı yayınlara insanların gelmesini sağlar.
  • Ancak canlı yayınlar hiç izlenmiyorsa, bunun farklı nedeni olabilir.

Tiktok canlı yayın yasağı nedir, yasak nasıl kaldırılır?

Tiktok takipçinin çok yüksek olmaması ya da canlı yayında, uygulama kaynaklı teknik sorunları bir kenara bırakırsak en önemli problemlerden biri canlı yayın yasağıdır. Peki Tiktok canlı yayın yasağı sebebi nedir?

  • İlk olarak, canlı yayınlara sahte izleyici atanlar, bot kullananlar Tiktok tarafından yasaklanabilir.
  • Canlı yayın kurallarına aykırı hareket edenlere, bu yasak getirilebilir.
  • İzleyicilerin Tiktok’a şikayet ettiği canlı yayınlar kısıtlanmaktadır.

Tiktok canlı yayın yasağı nasıl kaldırılır?

Uygulamada, canlı yayın yasağını kaldırmak için yapılması gerekenlere gelirsek, aşama aşama şu adımların atılması gerekiyor:

  • Tiktok canlı yayın yasağı nasıl kaldırılır diyorsanız ilk olarak, uygulamaya giriş yapın.
  • Bir sonraki aşamada sorunların rapor edildiği ekrana girin.
  • Burada bir rapor içeriği oluşturup, Tiktok’a herhangi bir ihlalde bulunmadığınızı bildirebilirsiniz.

Tiktok, gelen tüm raporları inceliyor ve ekip adil bir şekilde yanıt veriyor. Tiktok’ta canlı yayın yasağını kaldırmak, uygulamadan para kazanmak için son derece önemli. 1000 takipçiyi geçip siz de canlı yayın yapmak istiyorsanız, sosyaldostum’un uygun fiyatlı Tiktok takipçi paketlerine göz atabilirsiniz.