Instagram'da Reklam Nasıl Verilir? Instagram'da Reklam Verme

Instagram'da reklam nasıl verilir? Instagram'da reklam verme nasıl yapılır? Reklam verme sürecini bütün ayrıntılarıyla anlatıyoruz.

Birçok kullanıcının Instagram üzerinden reklam vermek istediğini biliyoruz. Reklam vererek yükselmek isteyen kullanıcılar genellikle bu yolu tercih etmekteler. Zira müşterilerin en sık başvurdukları nokta reklamlar oluyor. Haliyle de reklamların büyük bir önemi mevcut. Eğer yeni bir markaysanız ve ürünlerinizi tanıtmak istiyorsanız gönül rahatlığıyla reklam vermeniz mümkün. Çünkü Instagram reklamları sanılandan çok daha fazla işe yaramaktadırlar. Üstelik Instagram'ın Türkiye'deki aktifliği ve kullanıcı kitlesi de baz alındığı zaman reklamlarınızın uzun vadede sonuç vermemesi neredeyse imkânsız diyebiliriz. Peki o halde Instagram'da reklam nasıl verilir? Instagram'da reklam verme nasıl yapılır? Gelin bu soruların cevaplarına birlikte göz atalım.

Instagram'da Reklam Nasıl Verilir?

Popüler sosyal medya platformu Instagram'da reklam vermek için öncelikle bir Facebook sayfası açmanız ve Instagram hesabınızı işletme modeline çevirmeniz şarttır. Sonrasında ise Facebook hesabınız ile Instagram işletme hesabınızı bağlamak suretiyle reklam verebilirsiniz.

Bu işlemlerin reklam vermek adına şart olduğunu yeniden belirtelim. Son zamanlarda Instagram üzerinden Facebook sayfası olmadan da reklam vermek mümkün. Lakin bu yöntemin pek verimli olmadığını belirtelim. Eğer verimli ve iyi bir şekilde reklam vermek istiyorsanız mutlaka Facebook sayfanızı Instagram işletme hesabınız ile bağlayın. Sonrasında ise reklamınızı Facebook Ads üzerinden verin. Çünkü bu sayede hem hedef kitleyi daha iyi yönetme ve hem de daha hızlı reklam verme olasılığınız mevcut.

Instagram'da Reklam Verme

Reklam verme sürecinde dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da hedef kitlesi. Instagram'ın sadece Türkiye'de yaklaşık 160 milyon üyesi mevcut. Bu üyelerin 30-40 milyonu da aktif olarak Instagram kullanmakta. Dolayısıyla ürününüzün hedef kitlesini seçmeniz ve o kitleye göre reklam vermeniz çok önemli.

Instagram reklam sisteminin işe yaramasındaki en büyük nedenlerden bir tanesi hedef kitlesi seçimi. Hedef kitlesi seçimi sayesinde ürününüzü çok daha iyi noktalara temas ettirme şansınız mevcut. Örneğin gençler için bol kalıplı bir tişört sattığınızı farz edelim. Bu tişörtlerin hedef yaş kitlesini reklam verme sırasında seçmeniz ve bu hedefe göre göstermeniz mevcut. Bu sayede direkt olarak ürünlerinizi satın alma şansı bulunan müşterilere erişebiliyorsunuz. Bu sayede de hem reklamlarınızdan daha fazla randıman alabiliyor ve hem de daha çok ürün satışı sağlayabiliyorsunuz. Instagram'dan reklam verme sürecinin şüphesiz ki en sağlıklı noktası bu. Instagram'da reklam nasıl verilir sorusunu soranların mutlaka hedef kitle seçimine dikkat etmesi şart.

Instagram'da Reklam Nasıl Verilir

Hedef Kitle Seçimi

Bunun için reklamını verdiğiniz ürünün hangi yaş grubuna hitap ettiğini belirleyin. Sonrasında ise o ürünün ne tip hobileri olan kullanıcılara iyi gideceğini düşünün. Örneğin bir çizgi roman karakterinin bulunduğu tişört satıyorsanız hedef kitle seçiminiz son derece basittir. 16-27 yaş aralığı, Marvel, DC, Batman, Superman ve benzeri birçok karakteri etiket olarak girebilirsiniz. Bu sayede de ilgili karakterlerle ilgilenen insanlar direkt olarak tişörtünüzü görecektirler. Bu şekilde de hedef kitle aralığınızı küçültmeniz ve satış potansiyelinizi yükseltmeniz mümkün. Instagram'da reklam verme sürecinde bu noktaya dikkat etmelisiniz. Instagram'da reklam nasıl verilir cevaplarından bir tanesi de hedef kitledir.

Bütçe Seçimi

Reklam sürecinin bir diğer noktası da bütçe seçimi. Bütçe seçimi konusunda size net bir rakam vermemiz mümkün değil. Zira her işletmenin bütçesi farklı olabilmekte. Lakin şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki ne kadar fazla bütçe ayırırsanız ulaşacağınız kişi o kadar artar. Bu bağlamda işletmenizi fazla zorlamayacak bir Instagram'da reklam verme bütçesi tercih etmeye çalışın. Instagram'da reklam nasıl verilir sorusunun en net cevabı budur.

  • Instagram Reklamları
  • Instagram Reklam Ne Kadar
  • Instagram'da Reklam Nasıl Verilir
  • Instagram'da Reklam Verme

Instagram takipçi satın al.
Instagram Türk takipçi