Instagram Reels Özelliği

Instagram uygulamasının kullanıcıları için son güncelleme ile getirdiği yenilik olan Instagram Reels özelliği birçok kullanıcın ilgisini çekmiştir. Instagram Reels ile kullanıcılar 15 saniyelik videolar çekebilmektedir. Kullanıcılar Instagram Reels üzerinden çekilen videolarına efektler, sesler ekleyerek yaratıcı videolar oluşturmaktadır. Instagram Reels kullanıcıların eğlenceli vakit geçirmesi için oluşturulmuş bir video kayıt bölümüdür. Kullanıcılar Instagram Reels bölümünü sadece video çekmek için değil daha önce çektikleri videolarını düzenlemek içinde kullanabilirler. Reels videolarınızı Instagram üzerinden gönderi veya hikaye olarak paylaşabilirsiniz.

Instagram Reels özelliği ile video oluşturma özelliğinin yanı sıra galerinizde bulunan videolarınıza Reels özelliği ile efekt ekleyebilir veya ses ekleyerek dublaj videoları oluşturabilirsiniz. Instagram Reels videosu çekmek isteyen kullanıcıların Instagram kamerasını kullanması gerekmektedir.

Instagram Reels Videoları Nasıl Oluşturulur?

Kullanıcılar Instagram hesaplarına girişini sağladıktan sonra açılan ana sayfa üzerinden ekranı sağ tarafa kaydırarak veya sol üst köşedeki kamera işaretine tıklayarak kamera bölümüne geçiş sağlıyoruz. Daha sonra alt bölümde canlı yayın, hikaye bölümünde bulunan Reels kısmını seçerek Instagram Reels bölümünü açıyoruz.

Reels bölümünde çekeceğiniz videoların hızını ayarlayabilir, görsel efektler ve müzik ekleme özellikleri ile 15 saniyelik kısa Reels videonuzu oluşturabilirsiniz. Reels videoları ile kaliteli ve eğlenceli vakit geçiren kullanıcıların Reels videosu oluşturmaları işte bu kadar kolay!

Instagram Reels Videosu Nasıl Paylaşılır?

Instagram Reels videolarınızı paylaşmak isteyen kullanıcıların dikkat etmesi gereken bir durum bulunmaktadır. Reels videolarınızı hikaye veya gönderi olarak paylaşmanız mümkündür. Hesabı gizli olan kullanıcıların paylaştıkları videoları sadece takipçileri tarafından görülebilmekte keşfet bölümünde gözükmemektedir. Reels videosu ile popüler olmak isteyen ve bu sayede Instagram takipçi arttırmak isteyen kullanıcıların hesaplarının gizlilik durumu ‘’Herkese açık’’ şekilde olmalıdır. Bu sayede paylaştığınız videolarınızı keşfet bölümünde bulunan Instagram Reels kısmında görebilir ve diğer kullanıcıların görmesini sağlayabilirsiniz.

Instagram Reels videolarını keşfet bölümünde üst sıralarda görünmesi için kullanıcıların etkileşim sayısının yüksek olması gerekmektedir. Instagram hesaplarının etkileşim sayısını Instagram takipçi, beğeni, izlenme sayısı etkilemektedir. Instagram etkileşim sayısını yükselterek Reels bölümü üzerinde fenomen olmak isteyen kullanıcılar Türk takipçi satın al hizmeti ile sosyaldostum.com üzerinden güvenle hesaplarını geliştirebilirler.