Instagram müzik özelliği

Popüler sosyal paylaşım platformu Instagram’ın müzik özelliği, Instagram kullanıcıları tarafından uzun bir süredir bekleniyordu. Instagram müzik özelliği platforma geldi ve Türkiye’deki kullanıcılara açıldı. Instagram müzik özelliği sayesinde birçok kişi, paylaşımlarında, hikayelerinde arka planda müzik kullanabiliyor. Peki Instagram müzik özelliği nasıl kullanılır? Instagram’da müzik kullanmak istiyorsanız ne yapmalısınız? Instagram hikayelerine müzik eklemenin nasıl olduğunu anlattık. Instagram’da en popüler şarkılara hikayenizde yer vermek için adımları takip edin.

Instagram müzik ekleme nasıl yapılır?

Instagram müzik özelliği aslında uzun bir süredir var olan bir özellikti ancak Türkiye’de henüz kullanıma sunulmamıştı. Avrupa ve ABD’deki Instagram kullanıcılarının, hikayelerinde arka planda yer verdiği müzikler Türkiye’deki kullanıcılara sunulmamıştı, bununla birlikte Instagram, yaptığı bir güncelleme ile Türkiye’de de müzik özelliğini devreye aldı. Facebook’a ait bir şirket olan Instagram’da müzik dinleme özelliğini kullanarak, tüm hikayelerde arka planda müziklere yer verebilir ve daha renkli hikayelere imza atabilirsiniz. Ruh halinizi, o anki modunuzu yansıtabileceğiniz Instagram müzik özelliği her gün milyonlarca kişinin kullandığı hikayeler özelliğinde en çok öne çıkan ve en renkli özelliklerden biri. Peki Instagram müzik nasıl kullanılır? Instagram müzik eklemek için aşağıdaki adımları takip edin:

 

  • İlk olarak Instagram uygulamasını açın ve hikayeler kısmına gidin. Klasik olarak yeni bir hikaye ekler gibi, hikayede kullanacağınız fotoğraf ya da videoyu seçin.
  • Hikaye oluşturma sayfasında, üst kısımda yer alan ve size konum ekleme gibi çeşitli özellikleri sunan etiket butonuna dokunun. Bu butona tıkladığınızda hikayenizde GIF kullanma, fotoğraf ekleme ya da diğer özellikleri kullanabilirsiniz.
  • Yukarı kaydırırken, Instagram Müzik özelliği tam bu esnada karşınıza çıkacak. Müzik etiketine tıkladığınızda, Instagram önerilen müzikleri size sunacak. Türkiye’de ve dünyada en çok dinlenen müziklerin önerisini paylaşan Instagram’da dilerseniz siz, kendinize özel müziği de seçebilirsiniz. Bunun için göz at kısmına dokunun ve aramak istediğiniz terimi girin. Bulmak istediğiniz şarkıyı ya da şarkıcıyı girdikten sonra, müziği hikayeye eklemeden önce dinleyerek test edebilirsiniz.

 

İlgili müziği seçtikten sonra, Instagram hikayelerde müzik özelliği eklenmiş olacaktır.

 

Instagram müzik özelliği süresini ayarlama

Instagram müzik özelliği, size hikayenize müzik eklerken birtakım değişiklikler yapma fırsatı da sunuyor. Bunların başında müziğin zamanlamasını ayarlamak yer alıyor. Dilerseniz müziği hikayenin baş ya da son kısmına alabilirsiniz. Sürükleme yöntemi ile şarkıyı hikayeniz içinde hareket ettirerek düzenleme yapabilirsiniz.

 

Instagram müzik seçiminde ayrıca şarkı sözlerini de eklemeniz mümkün. Instagram müzikte dilerseniz, hikayenizde şarkı sözleri anlık olarak hikayenizde çıkar, dilerseniz de şarkı sözleri olmadan sadece müzik arka planda yer alır. Bu düzenlemeleri tamamladıktan sonra Instagram hikayenizde müzik paylaşmaya hazırsınız demektir! O anki ruh halinizi yansıtan, romantik, üzgün, sert ya da farklı temalarda milyonlarca müziğin yer aldığı Instagram müzik özelliği kullanıcıların en çok kullandığı Instagram özelliklerinden biri oldu.

 

Siz de Instagram hikayelerde renkli bir konsept yaratmak isterseniz Instagram Müzik özelliğini kullanarak birbirinden kaliteli şarkıları arka plan olarak ekleyebilirsiniz.