Instagram Keşfete Düşme Yöntemleri Nelerdir?

Instagram keşfete düşme yöntemleri nelerdir? Instagram üzerinden keşfet paneline nasıl düşülür? Konuyu detaylarıyla anlatıyoruz.

Sosyal medyada keşfete düşmek büyük önem arz etmekte. Zira keşfete düşerek siz de içeriğinizin daha fazla insana ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Eğer bir içeriğiniz birkaç saat boyunca keşfette kalırsa binlerce kişiye ulaşacaksınızdır. Ünlü bir sosyal medya yöneticisinin söylediğine göre Times Meydanı'nda reklam vermek yerine Instagram'da keşfete düşmek çok daha etkili bir reklam yöntemi. Bu bağlamda keşfetin önemini kavramanız ve keşfete yönelik çalışmalar gerçekleştirmeniz gerekiyor. Sizlere az çok Instagram'da keşfetin önemini anlattığımızı düşünüyoruz. O halde gelin keşfete düşmek adına dikkat etmeniz gereken 3 altın kurala göz atalım.

Instagram Keşfete Düşme Yöntemleri

  • Yüksek etkileşim
  • Kaliteli içerik
  • Trend konu

Öncelikle keşfete düşme yöntemlerinin sadece bunlarla sınırlı olmadığını belirtelim. Elbette ki farklı teknikler ve yapılarla keşfete düşmeniz de mümkün. Özellikle içerikten içeriğe keşfete düşme taktiğinin farklılaştığı bilinen bir gerçek. Lakin biz bu yazımızda sizlere olabildiğince genel Instagram keşfete düşme yöntemleri hakkında bilgi vereceğiz. Böylece keşfete düşmek isteyen kullanıcılar 3 maddelik yöntemlerimizle bu işi başarabilecekler. Lakin sadece tek bir gönderi ile keşfete düşmenin zor olacağını belirtelim. Verdiğimiz yöntemleri süreklilik haline getirir ve sık sık gerçekleştirirseniz Instagram algoritmasının içerisine gireceksinizdir. Bunun sonucunda da er ya da geç bir içeriğiniz keşfet panelinde gözükür. 

Instagram Keşfete Düşme Yöntemleri

Yüksek Etkileşim

Instagram keşfete düşme yöntemleri arasında yüksek etkileşimin önemi büyüktür. Hatta bu işin neredeyse tamamını yüksek etkileşim sağlıyor diyebiliriz. Fakat yüksek etkileşim denince birçok insanın aklına sadece beğeni ya da izlenme sayısında artış geliyor. Bu düşünce son derece yanlıştır. Yüksek etkileşimin anlamı postunuzu gören herkesin o post ile diyaloğa girmesidir. Yani postunuzu 100 kişi gördüyse ve 80 kişi beğeni ya da yorum ile etkileşim yaptıysa bu muazzam bir orandır. Lakin postunuzu 10000 kişi gördüyse ve sadece 400 kişi etkileşime girdiyse bu oran başarısızdır. Böyle bir postun beğeni sayısı yüksek gözükebilir lakin etkileşim oranı zayıftır. Bu bağlamda her zaman postunuzu görecek kimselerin sizinle etkileşime girmesini sağlayın. Bunu sağlamanızın tek yolu da ikinci maddede anlatacaklarımızdan geçiyor.

Kaliteli İçerik

Eğer kaliteli bir içeriğiniz olmazsa insanlar siz takip etmez. Bunun sonucunda da başarısız olan siz olursunuz. Zira insanların sizle fazla etkileşime girmesi demek aynı zamanda kaliteli içerik üretiyorsunuz demek. Çünkü gördüğü bir içeriğin kaliteli olduğunu düşünmeyen kimse o içeriğe etkileşimde bulunmaz. Kaliteli içerikler üretmeye çalışın. Bunun için sizinle benzer trendde içerik üreten sayfalara göz atın. O sayfalardan ilham alma yoluna gidin ve işinizi onlardan daha iyi yapmaya çalışın. Unutmayın ki her zaman sizden daha kaliteli içerik üreten birileri vardır. Sizin amacınız o birilerinden de fazla kaliteli içerik üretmek olmalı. Bu sayede çıtayı yükseltmeniz ve Instagram keşfete düşme yöntemleri ile daha fazla kullanıcıya ulaşmanız mümkün.

Trend Konu

İçeriklerinizin konu seçimi her zaman büyük önem taşır. Çünkü konu seçiminize göre daha fazla kişiye hitap etmeniz ya da daha çok etkileşim almanız mümkün olur. Tavsiyemiz her zaman trend olan konuları seçmeniz yönünde olacak. Bu sayede keşfete düşme olasılığınız ciddi oranda artar. Zira Instagram algoritması halihazırda trend olan bir konu ile ilgili içeriği öne çıkartmaya meyillidir. Siz de trend konular üzerinden içerik üreterek Instagram algoritmasını kendi lehinize kullanabilirsiniz.

  • Instagram keşfet etiketleri
  • Instagram keşfet nedir
  • Instagram keşfete düşme yöntemleri

Instagram takipçi satın al.
Instagram Türk takipçi
Instagram konsept sayfa fikirleri