İnstagram Keşfet Sıfırlama

İlgi alanlarımıza göre popüler video ve fotoğrafları takip edebildiğimiz Instagram’da, en çok kullandığımız uygulama özelliklerinden biri de keşfet. Instagram keşfette, takip etmediğimiz ancak Instagram’ın beğeneceğimizi düşündüğü birçok video, fotoğraf ve reels videosunu görebiliyoruz. Instagram keşfette yer alan içerikleri manuel olarak belirleme gibi bir şansımız yok. Instagram algoritması, tarama verilerimizden yola çıkarak bize özel bir keşfet hazırlıyor. Peki Instagram keşfette yer alan gönderilerden memnun değil misiniz, Instagram keşfeti değiştirmek mi istiyorsunuz? Instagram keşfet sıfırlama olarak bilinen işlem sayesinde Instagram keşfet akışınızı yeni baştan yaratabilirsiniz. Keşfet sıfırlama işlemi Instagram’da hem Android hem de iPhone kullanıcıları için son derece kolay bir şekilde yapılabiliyor. Instagram’da keşfet nasıl sıfırlanır buna bakalım.

Instagram keşfeti neden sıfırlamalısınız?

Instagram, her gün uygulamada geçirdiğiniz saatlerce süreyi özel olarak analiz ediyor. Instagram’ın bu analizinde sizin paylaşımlarınız, beğendiğiniz gönderilerin yanı sıra, hangi içerikte ne kadar fazla zaman geçirdiğiniz dahi yazıyor. Örnek olarak, art arda 15 tane futbol hesabı takip ettiğinizde ve hem gönderiler hem de hikayelerde futbol videolarını çok izlemeye başladığınızda, Instagram otomatik olarak sizin bu ilgi alanınızı kaydediyor ve keşfet sayfanız buna göre şekilleniyor, zaman içinde keşfette, futbolla ilgili içerikler çıkıyor. Ancak bu durum bazen rahatsız edici olabilir. Bir dönem belli bir kategoride birçok hesabı takibe almış olabilirsiniz ve artık bu konuda içerik görmek istemiyor olabilirsiniz. Kullanışlı ve keyifli bir özellik olan Instagram keşfette, gerçekten yeni ilgi alanlarınızı görmek istiyorsanız instagram keşfet sıfırlama işlemi ihtiyacınız olan işlemdir. Peki Instagram’da keşfet nasıl sıfırlanır? iPhone ve Android telefonlarda Instagram’da keşfeti sıfırlamak için yapmanız gerekenleri anlattık.

iPhone’da Instagram keşfet sıfırlama

iOS işletim sistemli iPhone akıllı telefonlarınızda Instagram keşfet sıfırlamak için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

⦁    İlk olarak telefonunuzdan Instagram hesabınıza giriş yapın. Bu esnada, telefonunuzun ayarlar uygulamasına girin.
⦁    Genel ayarlara girdikten sonra, saklama alanını yönet bölümüne girin.
⦁    Instagram’ın yer aldığı satıra tıklayın ve Instagram’ı seçtikten sonra, verileri temizle kutucuğunda kaldır seçeneğine dokunun.
⦁    Bunun ardından Instagram’ı telefonunuza tekrar yükleyin.

Verilerin sıfırlanması işleminin ardından Instagram, yeni bir formda telefonunuza yüklenecektir. Keşfet sıfırlama işlemi iPhone için işte bu kadar.

Android’de Instagram keşfet sıfırlama

Android akıllı telefonlarda Instagram keşfet sıfırlama nasıl yapılır diyorsanız, aşağıdaki adımları izleyin:

⦁    Yine ilk olarak Instagram hesabınıza uygulamadan giriş yapın. 
⦁    Uygulamadan çıkış yapmadan, telefonunuzun ayarlar menüsüne gidin.
⦁    Ayarlar bölümünde uygulamalara geçin.
⦁    Instagram'a tıklatın ve “verileri temizle” seçimine dokunun.

Verileri temizleme işleminin ardından Instagram keşfet sıfırlama işlemi gerçekleşecektir. Instagram’da keşfet sıfırlama işlemi, iPhone ve Android’de işte bu kadar kolay. Yeni takip ettiğiniz hesaplara ve ilgi alanlarınıza göre Instagram, sıfırdan bir keşfet sayfası oluşturacaktır. Keşfet sayfasına girdiğinizde artık yeni ilgi alanlarınıza göre, Instagram’da en çok beğeniyi almış gönderileri, en çok izlenmiş videoları göreceksiniz. İleride yeniden keşfet sayfanızı değiştirmek isterseniz, Instagram keşfet sıfırlama adımlarını aynı şekilde takip edebilirsiniz. Bununla birlikte Instagram verilerini temizlemek, telefonunuzun depolama alanında da bir yer açacak ve bu da telefonunuzu daha hızlı bir hale getirecektir.

İnstagram keşfet sıfırlama ile ilgili en çok aranlar;

  • İnstagram keşfet engeli
  • instagram keşfet hilesi
  • instagram keşfet kapatma
  • instagram keşfet sıfırlama iphone
  • instagram keşfet sıfırlama android

Sende hemen instagram takipçi al ve keşfete çıkma şansını arttır!