Instagram Karanlık Mod Nasıl Kullanılır?

En popüler sosyal medya platformu olan Instagram, her geçen gün sunduğu yeni özelliklerle kullanıcılarına daha iyi bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor. Artık birçok internet sitesi ve uygulamanın geçiş yapıştığı Instagram karanlık mod da bunlardan biri. Instagram gece modu olarak da bilinen bu özellik, akşam saatlerine geçişte cihaz tarafından otomatik olarak, uygulamanın koyu renk tonlarına dönmesini sağlıyor. Instagram karanlık mod herkes tarafından kullanılabilir ancak bunun öncesinde, cihazınızın son güncellemesini yapmış olması gerektiğini de unutmayın. Güncellemeyi yaptıysanız, Instagram karanlık modu kullanabilirsiniz.

Karanlık mod nedir?

Gece modu ya da karanlık mod olarak bilinen bu özellik, telefon ekranındaki tüm beyaz noktaların siyaha dönmesini sağlar. Buna ek olarak, mail yazarken ya da yeni bir dosya açarken, normalde arka planda beyaz olan renkler de, gece modu ile birlikte siyaha dönebilir. Instagram karanlık mod özelliği ile, uygulamadaki beyaz noktaların yanı sıra, açık tondaki pikseller koyulaşır ve ekran genel olarak koyu bir hal alır. Bunun birçok faydası bulunuyor.

Gece modu neden faydalı?

Gece modu sadece Instagram’da değil Youtube, Google, Facebook gibi tüm sosyal ağlarda kullanılıyor. Peki bu durum neden bu kadar hızla yaygınlaştı? Gece modu faydaları nelerdir diye soracak olursanız, bunun birçok artısı var.

Gece moduna geçtiğinizde, telefonunuzun ekranındaki beyaz ışık azalacağı için gözünüz daha az yorulur, yani gece modu sağlık için daha iyidir.

Buna ek olarak telefonun ekran parlaklığı otomatik olarak düşecektir, bu da şarjınızın daha uzun süre gitmesini sağlar. Gördüğünüz gibi Instagram gece modu özelliği, sunduğu birçok faydası ile sevilen bir özellik.

Instagram koyu moda nasıl geçilir?

Instagram karanlık moda geçmek istiyorsanız ilk olarak telefonunuzun genel olarak karanlık modu etkinleştirmesi lazım. Koyu modu seçtikten sonra ayarlar menüsüne girdiğinizde, Android ve iPhone akıllı telefonlarda uygulama bazlı karanlık modu atkifleştirme seçeneğine sahip olacaksınız. Koyu modu dilerseniz günün tamamında tercih edebilirsiniz, dilerseniz de günün belli saatlerinde otomatik olarak koyu moda geçişi seçebilirsiniz.

Android işletim sisteminde Instagram karanlık moda geçiş süreci de iPhone ile çok benzerdir. Instagram’ı son sürümüne güncelledikten sonra telefonunuzda, oyunlarım ve uygulamalarım bölümünde arama kısmına karanlık mod yazdıktan sonra Instagram karanlık mod ayarı karşınıza çıkacaktır ve etkinleştirdiğinizde, Instagram’ı karanlık modda kullanabilirsiniz.

Instagram’da takipçi sayınızı artırmak istiyorsanız uygun fiyatlı organik Instagram Türk takipçi paketlerine göz atabilir, kullanıcı adınızı vermeden takipçi satın alabilirsiniz.