İnstagram Hesap Silme

Instagram hesap silmek isteyen sosyal medya platformlarından bir süreliğine veya temelli ayrılmak isteyen kullanıcıların oldukça sık sordukları ‘’Instagram hesap silme nasıl yapılır?’’ sorusunu sizler için yazımızda derledik. Kullanıcılar gündelik hayatlarında yaşadıkları bazı durumlardan dolayı Instagram hesaplarını kapatma isteği duymaktadır. Kullanıcıların eğer hesaplarını sınav, iş, tatil gibi belirli sebeplerden dolayı Instagram hesaplarını bir süreliğine kullanmayacaklar ise hesaplarını silmek yerine dondurmalarını tavsiye ediyoruz. Sosyal medya uygulamalarından tamamen ayrılmak isteyen ve Instagram hesap silme işlemini yapmak isteyen kullanıcılarımızın hesaplarındaki videolarını ve fotoğraflarını cihazlarına kaydedebilmesi için Instagram video indirme yazımızı incelemesini tavsiye ediyoruz.

Instagram Hesap Silme Nasıl Yapılır? 

Instagram hesap silmek isteyen kullanıcıların belirteceğimiz adımlar ile kolayca hesabını silmesi veya dondurması mümkündür. Instagram hesap silme veya dondurma işlemi maalesef mobil uygulama üzerinden gerçekleştirilemiyor. 
 

⦁    Instagram hesabınızı silmek için tarayıcınız üzerinden Instagram.com adresine giderek hesabınıza giriş yapmalısınız.

⦁    Hesabınıza giriş yaptıktan sonra profilim bölümüne giderek profilinizde adınızın yanında bulunan ayarlar ikonuna tıklıyoruz.

⦁    Açılan sayfada sol bölümde alt alta sıralanmış seçeneklerden en üstte bulunan profili düzenle sekmesine tıklayarak açılan sayfanın en altında bulunan ‘’Hesabımı Sil’’ butonuna tıklıyoruz.

⦁    Instagram bu işlemin ardından size hesabınızı neden silmek istediğinizi soran bir pencere açmaktadır. Burdan size en uygun seçeneği seçip ‘’Hesabımı Kalıcı Olarak Sil’’ butonuna tıklayarak Instagram hesabınızı geri dönüşü olmaksızın silebilirsiniz.


Instagram hesabınızı silmek için uygulamanız gereken adımlar bu şekilde sıralanmaktadır. İnternet tarayıcınız üzerinden Instagram hesabınızı açıp bu işlemleri yapmanızın ardından hesabınızı tamamen silmiş olacaksınız.

Instagram Hesabı Neden Silinir?

Sosyal medya uygulamaları arasında en popüler olan Instagram kullanıcıların fotoğraf ve videolarını paylaştığı bir platformdur. Bunun yanı sıra günümüzde kişilerin ürün satışı yapmak için açtıkları hesapları üzerinden birçok kategoride ürün satışı yapmaktadırlar.

Instagram hesabını neden kapatılmalıdır? Sorusunu sizler için cevapladık. Instagram uygulamasını aktif olarak kullanıyor ve uygulamayı sadece arkadaşlarınız ile fotoğraf paylaşmak ve kişilerin gönderilerine bakmak için kullanıyorsanız hesabınızı kapatmak için sebepleriniz olabilir. Kullanıcıların yaşadıkları bunalım, sıkıntı gibi durumlardan dolayı hesaplarını silmesi oldukça yüksek bir oranda ilk sıradadır. Bunun yanı sıra birçok kullanıcının Instagram uygulamasını silmesinin sebebi uygulama içerisinde çok zaman harcaması ve sınav, iş, aile hayatı gibi önemli konularda sıkıntı yaşamasından dolayı Instagram hesap silme işlemini yapmaktadır. Kullanıcıların yaşadıkları bu problemler doğrultusunda Instagram hesaplarını silmeleri oldukça doğru bir karardır.

Bunun yanı sıra Instagram hesabını silen bazı kullanıcılar ise Instagram üzerinden ürün satışı yapmak için kurulmuş ancak başarılı olamadığı için hesabını silmek isteyen kişilerden oluşmaktadır. Instagram üzerinden ürün satışı yapmak için hesabını geliştirememiş ve yüksek takipçi sayısına ulaşamamış kişilerin hesaplarını silmesi oldukça yanlıştır. Ürün satışı yapmak için hesabınızı geliştirebileceğiniz ve bu sayede Instagram üzerinden para kazanmanızı sağlayabileceğiniz birçok yöntem bulunmaktadır.


Sosyaldostum.com adresi ile Instagram hesabınızın takipçi, beğeni, izlenme sayısını hızla yükseltebilir ve Instagram üzerinden ürünlerinizin satışını yapabilmek için hesabınızı geliştirebilirsiniz. Sosyaldostum.com adresi ile Instagram Türk takipçi satın al hizmeti ile ürünlerinizi beğenecek kişilere kolayca ulaşabilirsiniz. Sosyaldostum.com ile hesabını yükselişe geçir!