İnstagram Hesap Dondurma

İnstagram hesap dondurma kullanıcıların oldukça sık kullandıkları bir işlemdir. İnstagram kullanıcılarının genel olarak uygulama üzerinde fazla vakit geçirdikleri gerekçesi ile İnstagram hesap dondurma işlemini yaparak bir süre instagrama ara vermek istemektedirler. Genel olarak kişilerin hayatında büyük bir yer kaplayan İnstagram uygulaması bazen gündelik hayatımızdaki işlerimizi aksatmamıza hatta ailemiz ile olan ilişkilerimize bile olumsuz etki edebilmektedir. İnstagram hesap dondurmak için bu sebepleri olan kişilerin elbette bir süre İnstagram uygulamasından uzaklaşması faydalı olacaktır.

Birçok kullanıcın yaptığı hatalardan birisi İnstagram uygulamasını geçici olarak kullanmama kararı verse bile İnstagram hesap dondurma işlemini bilmediği için hesaplarını silmeleridir. Kullanıcıların kısa süreli uygulamayı kullanmak istememeleri üzerine hesabını silmeleri gerekmemektedir. İnstagram hesap dondurma işlemi ile dilediğiniz zaman yeniden İnstagram uygulamasını kullanmaya hesabınız ile devam etme imkanınız bulunmaktadır.

İnstagram Hesabı Nasıl Dondurulur?

İnstagram hesap dondurma işlemini yapmak isteyen kullanıcılarımıza bu işlemi kolayca nasıl yapacaklarını detaylı bir şekilde açıklayacağız. Öncelikle bilinmesi gereken durum İnstagram hesap dondurma işlemi için internet tarayıcınız üzerinden İnstagram hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Maalesef İnstagram hesap dondurma işlemini mobil uygulama üzerinden gerçekleştiremiyorsunuz. 

⦁    İnternet tarayıcınız üzerinden İnstagramın kendi sitesine gidiyor ve hesabınıza giriş yapıyorsunuz.

⦁    Hesabınız açıldıktan sonra sağ üst köşede bulunan profilim bölümüne tıklıyoruz. Ardından açılan sayfada sol üst köşede bulunan ayarlar simgesine tıklayarak ayarlar bölümüne geçiş yapıyoruz.

⦁    Ayarlar bölümünde bulunan ‘’Profili Düzenle’’ seçeneğine tıklayın. Bu işlemin ardından açılan bölümde en altta bulunan ‘’Hesabımı geçici olarak kapat’’ seçeneğine tıklıyoruz.

⦁    İnstagram hesap dondurma işlemi için bu adımdan sonra İnstagram tarafından hesabınızı neden dondurmak istediğinize dair soruların bulunduğu bir bölüm ile karşılaşacaksınız. Buradan sizin İnstagram hesap dondurma işlemini yapma sebebinize uygun olanı seçip hesabımı dondur işlemini tamamlıyorsunuz.

⦁    İnstagram hesap dondurma işlemini tamamlamanız ardından uygulama üzerinden otomatik olarak çıkışınız gerçekleşecektir.


İnstagram hesap dondurma işlemini tamamladıktan sonra yeniden bir süre sonra hesabınızı yeniden aktif etme kararı alırsanız bunun için kullanıcı adınız ve şifreniz ile tekrar hesabınıza giriş yapmanız hesabınızın açılması için yeterli olacaktır. İnstagram hesap dondurma işlemini yapmak isteyen kullanıcıların bir kısmı İnstagramda takipçi sayısını yükseltemediği ve hesabını geliştiremediği için uygulamadan zevk alamadığı için uygulamayı bırakmak istemektedir. Bu kişilerin hesaplarını dondurmasına kesinlikle gerek yoktur.

İnstagram hesap dondurma işlemini takipçi sayınızı yükseltemediğiniz için veya fotoğraflarınızı, videolarınızı keşfet bölümüne çıkartamadığınız için istiyorsanız sosyaldostum.com adresini ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Sosyal dostum.com ile hesabınıza takipçi, beğeni, izlenme paketlerinden dilediğinizi satın alabilirsiniz. Bu sayede hesabınızı güvenle geliştirebilirsiniz. Birçok uygulama üstünde hizmet veren sosyaldostum.com ile sosyal medya hesaplarınızı geliştirme fırsatınız artık mümkün olmaktadır. İnstagram takipçi satın almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

İlgili makalemiz için: İnstagram Hesap Silme Ve Hesap Kapatma