Instagram Fenomeni Nasıl Olunur? Fenomenler Ne Kadar Kazanıyor?

Instagram fenomeni nasıl olunur? Bütün ayrıntılarıyla süreci ve gidişatı sizlere anlatıyoruz. Fenomen olmak isteyenler için en iyi rehber.

Günümüzde sosyal medya üzerinden farklı meslek dallarının ortaya çıktığı çok açık. Bu meslek dalları ile beraber de değişik iş fırsatları ortaya çıkıyor. Bu iş fırsatlarından bir tanesi de fenomen olmak. Genellikle Instagram üzerinden yürüyen bu iş aynı zamanda TikTok, Twitter ve YouTube üzerinde de yürümekte. Bu yazımızda ise sizlere ilgili işin Instagram ayağını anlatacağız. Instagram fenomeni nasıl olunur sorusunu cevaplayacağımız yazımızda fenomen olmak için yapılması gerekenleri ve fenomenlerin ne yaptıklarını detaylıca inceliyoruz. O halde gelin konuya yakından göz atalım.

Sosyal Medya Fenomeni Nedir?

Fenomen kelimesini duyan insanlarda genellikle bir meslek görüntüsü oluşmamakta. Bunun sonucunda ise sosyal medya fenomeni nedir konusu sıklıkla soruluyor. Elbette ki bu noktada ilk olarak fenomen kelimesinin kelime anlamından başlamak gerek. Bildiğiniz üzere fenomen kelimesi halk arasında popüler olan kişi ya da kişilere takılan bir unvandır. Sosyal medya fenomeni de, haliyle, sosyal medyada popüler olan kişi ya da kişileri temsil etmektedir. Sosyal medya fenomenlerinin kendi çaplarında ünlü olduklarını söylemek mümkün. İlgili insanlar bu ünlerini kullanarak da çeşitli şekillerde iş yapmaktalar. Yaptıkları işler sonucunda ise para kazanmakta ve geçimlerini sağlamaktadırlar. Birçok kişi fenomenlerin bu işlerden çok para kazandıklarını ve hatta illegal olarak vergi vermediklerini düşünmekte. Oysa ki bu son derece yanlıştır. Fenomenler ortalama iyi bir mühendisle hemen hemen aynı parayı kazanırlar. Aynı zamanda vergilerini verirler ve hepsinin kendi şirketleri vardır. Ancak Türkiye çapında son derece ünlü bir fenomen olursanız elbette ki kazanacağınız para çok daha artacaktır. 

Instagram Fenomeni Nasıl Para Kazanır?

  • Sponsorluklar
  • Üçüncü Parti Platformlar
  • Story, Reels ve Postlar

Instagram fenomenleri genellikle tek bir yerden maaş almazlar. Instagram fenomeni nasıl olunur sorusunu merak edenler sıklıkla kendilerinin nereden para kazandığını da merak ediyorlar. Fenomenlerin birden fazla gelir kapıları vardır. Bu bağlamda tek bir yerden gelir almadıkları için sabit bir maaşları da yoktur. Kimi fenomenler bazı aylarda çok düşük ücretler alırken, kimileri de bazı aylarda normal şartlarda kazandıklarının iki katını kazanabilirler. Dolayısıyla sabit bir gelir kapıları olmaması özünde bu mesleği son derece tehlikeli bir hale de sokmaktadır. Instagram fenomeni nasıl olunur konusunda önce gelir olayını bilmeniz şart.

instagram fenomeni nasıl olunur

Üst tarafta verdiğimiz üç madde fenomenlerin gelir kapılarını oluşturur. Sponsorluklar, üçüncü parti platformlar ve Instagram postları şeklinde bunları sıralayabiliriz. Sponsorluk ile beraber sponsoru olduğunuz firmanın reklam yüzü olursunuz. Aynı zamanda kendi Instagram hesabınızda da o firmanın reklamını yapacak post, story ve reelsler kullanırsınız. YouTube, YouNow, Twitch ve benzeri üçüncü parti platformlarda içerikler üretir ve kitlenizi buraya kaydırabilirseniz de ek gelir kapısı oluşturmanız mümkün olur. İşin özünde fenomenlerin tek yaptıkları kitlelerini bir yere yönlendirmektir. Bu yönlendirme sponsorluk anlaşması da olabilir ya da kendileri için oluşturulmuş ayrı bir gelir kapısı da. Instagram fenomeni nasıl olunur konusunda gelir mevzusu bu şekildeydi.

Instagram Fenomeni Nasıl Olunur?

Fenomen olmak için Instagram'da aktif olmanız şart. Aynı zamanda takipçi desteğine de ihtiyacınız var. Takipçi arttırma yollarını deneyerek takipçi sayınızı arttırın. Fenomen olmanın ikinci adımı ise bir yerden destek almaktır. Bu destek Twitch, YouTube, Instagram Reels ya da TikTok gibi platformlar olabilir. Önemli olan bir şekilde desteğe erişmek ve bu desteği kitleye çevirmektir. 

Çoğu fenomenin viral bir video ile bulundukları konuma ulaştıklarını unutmayın. Siz de bir şekilde viral olabilirseniz fenomen olmanız kaçınılmaz olacaktır.

  • Instagram Fenomeni Nasıl Olunur?
  • Sosyal Medya Fenomeni Nedir?
  • Fenomenler Ne Kadar Kazanıyor?
  • Fenomen Olmanın Yolları

Instagram takipçi satın al
Instagram Türk takipçi