Instagram’dan Para Kazanma Yolları: 2021 Güncel Öneriler

On milyonlarca kullanıcısıyla Instagram, en popüler sosyal ağ olarak biliniyor. Instagram’ın bu denli büyük bir dünya olması, kullanıcılar ve markalar için büyük bir pazar yeri anlamına da geliyor. Takipçi sayısı yüksek hesaplar için Instagram’dan para kazanmak artık çok kolay. Birçok marka, reklam ajansı ve kampanya organizatörü, Instagram’da sponsorluk ve işbirlikleri için, takipçi sayısı yüksek kişilere ulaşıyor. Peki Instagram’da nasıl para kazanılır? Para kazanmak için kaç takipçiniz olmalı, Instagram’da hangi yollarla para kazanılır? Bu gibi soruların yanıtlarına bakalım.

Instagram’da para kazanmak için kaç takipçim olmalı?

Instagram, her gün milyonlarca kişinin saatlerce vakit geçirdiği bir yer. Bu da ciddi bir reklam piyasasının oluşmasına neden oldu. Eskiden insanlar TV’de saatler geçirirken, reklamlar TV’de akıyordu, şimdi ise dijital çağda reklamverenlerin bütçesi sosyal medyaya harcanıyor. Instagram’dan gelir elde etmek , düzenli para kazanmak birçok kullanıcının hayali. Ancak sanıldığı kadar kolay mı? Instagram’da para kazanmak için bir takipçi alt limiti, sınırı yok. En az 1000 takipçi olmalı ya da 5000 takipçili hesaplar Instagram’dan para kazanır diye bir kural yok. Bazı az takipçili hesaplar, on binlerce lira kazanabilirken, milyonlarca takipçili hesapların para kazanmakta zorlandığı da söz konusu oluyor. Burada kilit noktalar ise şu şekilde:

  • Instagram hesabından birçok yolla para kazanılabilir. Ürün satışı, hesaba reklam almak ya da çekiliş yapmak gibi modeller var. Para kazanmak için, hesabınızın doğru konseptte olması ve ideal takipçi satısına sahip olması gerekir.
  • Bir butik satış hesabınız varsa, 1000-2000 takipçiniz olsa bile, sattığınız ürüne ve hesap etkinliğinize göre ayda 3-4 bin TL kazanabilirsiniz.
  • Hesabınıza reklam alarak para kazanmak istiyorsanız, takipçiniz en az 50 bin, 100 bin olmalıdır. Bu durumda markalar ve reklamverenler size ulaşacaktır.
  • Instagram’dan çekiliş yaparak para kazanmak için, 500 bin-1 milyon takipçi sayısı yeterli olabilir. Ancak gördüğünüz gibi önemli olan takipçi sayısı değil, hedeflediğiniz konsepttir.

Instagram’dan satış yaparak para kazanmak

Instagram sadece paylaşım ve iletişim odaklı bir sosyal ağ değil, artık birçok kişi çeşitli ürünler satarak Instagram’dan ciddi gelir elde ediyor. Bu anlamda Instagram’dan faydalanmak istiyorsanız, ilk olarak rekabetin düşük olduğu, insanlara verdiğiniz fiyatların beğenileceği bir alan bulmalısınız. Aşağıdaki ürünler Instagram’dan ürün satışında çok tercih ediliyor:

  • Özel tasarım, kişiye özel ürünler
  • Hediyelikler
  • Elektronik sigara gibi piyasada bulunmayan ürünler
  • Konsept tekstil ürünleri

Bu ürünler Instagram’da çok satılsa da, yenilikçi bir ürünle daha da iyisini yapmak elinizde.

Instagram’dan reklam alarak para kazanmak

Instagram’dan reklam alarak para kazanmak istiyorsanız, hesabınız buna uygun olmalı. En azından 100 bin takipçili hesabınız varsa, sizin için artık sosyal medyadan düzenli gelir elde etmek zor olmayacaktır. Instagram’dan reklam almak için yapmanız gereken, aktif şekilde hesabınızı büyütmek, keşfete düşmek ve markaların radarına girmek.

  • Markalar size doğrudan teklif iletebilir
  • Influencer marketing ajansları size ulaşabilir
  • Trendyol gibi şirketlerin aracıları, ürün başı komisyon oranı ile size dönüş yapabilir.

Instagram’da çekiliş yaparak para kazanmak

Bu model, takipçi sayısı çok yüksek hesaplar için geçerli olsa da, çekiliş olayının sonucunda ciddi kazançlar söz konusu olduğu için 50 bin, 100 bin takipçisi olanlar bile gelir elde edebilir. Ortak şekilde bir çekiliş düzenleyen 50 büyük hesap, bunun karşılığında örneğin 100 hesaba 50 bin takipçi garantisi ile, hesap başı 2000 TL alabilir. Bu durumda, 200 bin liralık bir çekiliş geliri olur. Bu 200 bin lira, çekilişi destekleyen hesaplar arasında paylaştırılır.

Günümüzde Enes Batur, Reynmen gibi isimlerin de desteklediği çekilişler sonucunda, 100 hesap katılımlı ve 1 milyona kadar takipçi garantisi sunulan çekilişlerde, hesap başı 50 bin liraya kadar para toplanabiliyor ve neredeyse milyonluk gelir elde ediliyor. Ancak bu durum için, büyük hesaplarla iletişiminiz iyi olmalı ve katılımcılara takipçi sağlayabilen kaliteli kitleniz olmalıdır.

Siz de Instagram'dan para kazanmak için takipçi sayınızı artırmak istiyorsanız, sosyaldostum güvencesi ile karışık Instagram takipçisi paketleri  ya da Türk takipçi paketlerine göz atabilir, binlerce lira gelir elde edebilirsiniz.