Instagram Canlı Odalar Nedir? Instagram Canlı Odalar Nasıl Kullanılır?

Instagram canlı odalar nedir? Instagram canlı odalar nasıl kullanılır? İlgili özelliği bütün merak edilenleriyle sizlere açıklıyoruz.

Sosyal medya uygulamaları sürekli olarak kendilerini geliştirmeye ve kullanıcılara yeni özellikler sunmaya devam ediyorlar. Özellikle bu konuda Facebook, Instagram ve Twitter'ın öncü olduğunu biliyoruz. İlk olarak Snapchat'in story mantığını kopyalan ve kendisine has kılmayı başaran bu platformlar sonrasında ise TikTok'un video mantığını kopyalamışlardı. Öyle ki an itibariyle Instagram Reels, TikTok'un video sistemi, son derece popüler olmuş durumda. Kullanıcılar Instagram Reels ile beraber etkileşimde kalmaya devam ediyorlar. Story mantığının ise an itibariyle tamamen Instagram ile özdeşleştiğini bilmekteyiz. Güncelleme ve yenilik getirme durumu sosyal medyaların olmazsa olmazlarından bir tanesi. Instagram canlı odalar nedir sorusu ise tam olarak bu noktada cevaplanmakta. Gelecekte Instagram canlı odalar nasıl kullanılır mevzusuna sık sık değinmek zorunda kalacağız. Çünkü Instagram'ın yeni özelliği canlı odalar yakın bir zaman içerisinde kullanıma açılacak.

Şüphesiz ki canlı odaların referans kaynağı direkt olarak Clubhouse olmakta. Bu noktada da Clubhouse'tan bahsetmemek olmaz. Clubhouse, farklı kullanıcıları tek konuşma odasında bir araya toplayan sosyal medya sistemi olarak adlandırılıyor. Clubhouse uygulaması üzerinden açılan canlı odalara direkt olarak katılma şansınız mevcut. Görüntülü ve sesli bir şekilde katıldığınız bu odalarda da birçok insanla sohbet edebilirsiniz. Yakın bir zaman içerisinde de bu özellik resmi olarak Instagram'a gelecek.

Instagram Canlı Odalar Nedir?

İlgili sistem farklı kullanıcılarla sesli ve görüntülü bir şekilde sohbet etmenizi sağlamak amacıyla kuruldu. Oluşturulan odalara belirli sınırlar ve kurallar çerçevesinde giriş yapabilir, odadaki diğer insanlarla iletişime geçebilirsiniz. 

Bu özelliğin tamamen Clubhouse sisteminden alındığını tekrardan belirtelim. Öyle ki ilgili özelliğin yakın bir zaman içerisinde LinkedIn ve Twitter'a da gelmesi söz konusu. Bu konuda yapılan çalışmalar ve geliştirmeler hâlâ devam ediyor. Instagram canlı odalar özelliği beta testi olarak yayında. Ancak tam bir özellik haline bu yazının yazıldığı tarih itibariyle hâlâ gelmedi. Fakat gelecekte bu sistemin aktif olacağı son derece açık.

Instagram Canlı Odalar Nedir

Kimler Oda Oluşturabilir?

Oda oluşturma konusunda herhangi bir sınırlama yapılmaması bekleniyor. Örneğin kendi hesabınızdan bir oda oluşturarak takipçileriniz katılmasını isteyebilirsiniz. Aynı zamanda bir fenomenseniz de oda oluşturmanız ve takipçilerinizi çağırmanız mümkün. Bu noktada odaların elbette ki bazı sınırlamaları söz konusu. Örneğin bir odanın sınırsız insan alması elbette ki imkânsız. Zira sonuç olarak odaların amacı katılımcıların sohbet ve muhabbet etmeleri yönünde. Yakın gelecekte siz de takip ettiğiniz dostunuzun ya da fenomenin oluşturduğu bir odaya giriş yapma şansına sahip olacaksınız. Bu sayede de farklı insanlarla tanışmanız ya da farklı konularda sohbet etmeniz mümkün. Instagram canlı odalar nedir sorusu özünde tamamen iletişimi taşımakta. Bununla beraber Instagram canlı odalar nasıl kullanılır ile de gelin bu sistemin nasıl olacağını anlatalım.

Instagram Canlı Odalar Nasıl Kullanılır?

  • Öncelikle story kısmından canlı yayın bölümüne gelin.
  • Canlı yayın bölümünden canlı odalar özelliğini seçin.
  • Ardından odanızı oluşturarak takipçilerinizin size katılmasını bekleyin.
  • Eğer işletme hesabına sahipseniz daha fazla takipçi almanız mümkün.

İşletme hesabının dışında fenomen hesaplar ya da fazla takipçi konsept hesaplar için de durum aynıdır. Bu özelliğin tam olarak ne zaman işleve geçeceği ise hâlâ bilinmemekte. Bu bağlamda verdiğimiz adımlar ilgili özellik kullanıma açıldığı zaman aktif olacaktır. Siz de özelliğin aktifleşmesi durumunda bu adımlar ile birlikte rahatlıkla kendi odalarınızı açabilirsiniz. 

  • Instagram Canlı Odalar Nedir?
  • Instagram Canlı Odalar Nasıl Kullanılır?
  • Instagram Canlı Odalar Ücretsiz mi?
  • Canlı Odalar Özelliği Kullanma

Instagram takipçi satın al.
Instagram Türk takipçi