Fenomenler Vergi Veriyor mu? YouTube, Twitter, Instagram, TikTok Vergisi

Fenomenler vergi veriyor mu? YouTube, Twitter, Instagram, TikTok vergisi var mı? Birçok kişinin merak ettiği konuya netlik kazandırıyoruz.

Türkiye'de gerçekten son derece katı vergi kuralları uygulanmakta. Eğer bu kurallara uyulmazsa da ciddi oranda cezalar kesilebiliyor. Bu bağlamda vergilendirme büyük önem taşıyor. Zira birçok kişi de bu vergilere en iyi şekilde uymaya çalışıyor. Turizmden tutun nakliyeciliğe, emlakçılıktan tutun esnaflara kadar herkes vergisini günlük olarak ödeme peşinde. Aynı zamanda devlet memurları da direkt olarak maaşlarından vergi kesilmiş halde ücret almaktalar. Peki internetten iş yapan insanlar vergi ödemekte mi? Özellikle YouTube, Twitter, Instagram, TikTok vergisi var mı? Bu konulara en iyi şekilde cevap vermeye çalışacağız. O halde gelin fenomenler vergi veriyor mu beraber görelim.

Fenomenler Vergi Veriyor mu

YouTube ve Twitter Vergisi

Elbette ki ilgili sosyal platformların vergisi var. Fakat bu vergilendirme çeşidi direkt olarak hesap açtığınızda ya da ücret aldığınızda işleyen bir süreçle gelmemekte. Bunun için öncelikle ilgili platformlar aracılığıyla para kazanmaya başlamalısınız. Zira devlet ancak bu noktada sizden vergi kesebiliyor. Fakat ücret aldığınız an devlet size gelip "Vergini ver." gibi bir şey de demiyor. İlgili sosyal medya platformlarından 1 kuruş kazansanız bile, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ferdi olarak o kuruşun vergisini ödemekle yükümlüsünüz. Bunun için de tek yapmanız gereken vergilendirme için gerekli yerlere başvurmak olacak. İlgili yerlerden bilgi almak suretiyle nasıl vergi vereceğinizi öğrenebilirsiniz. YouTube ve Twitter vergisi gibi Instagram ve TikTok vergisi için de durum aynıdır. Fenomenler vergi veriyor mu sorusunu detaylandıralım.

Instagram ve TikTok Vergisi

İlgili sosyal medya platformları için de bir vergilendirme söz konusu. Ancak diğer platformlara nazaran TikTok ve Instagram vergilendirmeleri genellikle daha az olmakta. Çünkü bu platformlardakiler ötekilere göre daha az gelir elde ediyor. Fakat en az öteki platformlar kadar gelir elde etmeye başlarsanız aynı şekilde vergi ödemeniz şart olur demektir. Yani ne kadar çok gelir, o kadar çok vergi demek. Instagram ve TikTok vergisi gibi YouTube ve Twitter vergisi için de bir şirket açmanız şart. Mali müşavirden yardım almak suretiyle şirket detaylarını öğrenme ve sonrasındaysa verginizi düzgün bir şekilde ödeme şansına sahipsiniz. Fenomenler vergi veriyor mu sorusuna da geçecek olursak detayları öğrenebiliriz.

Fenomenler Vergi Veriyor mu?

Fenomenlerin hepsi vergi vermektedirler. Üstelik fenomenlerin ödedikleri vergiler herhangi bir esnafın, devlet memurunun ya da çalışanın ödediğinden kat ve kat daha fazladır. Bu bağlamda fenomenlerin vergi ödemediği algısı son derece yanlıştır. Zira unutmayın ki fenomenler vergi ödemek adına kendi şirketlerini açmak ve bu şirket üzerinden işlem göstermek zorundalar. Herhangi bir esnaf yaptığı harcamaları, dükkanını ve benzeri şeyleri gider olarak gösterme şansına sahip. Fakat fenomenler genellikle internet üzerinden iş yaptıkları için gider kalemi bazında da çok az şansa sahipler. Bu bağlamda giderleri olmadığı için de vergileri çok daha fazla artmakta. Bu noktada birçok farklı vergi çeşidi var, sosyal medya vergilendirmelerinin en iyi noktasını genellikle mali müşavirler bilmektedir.

YouTube, Twitter, Instagram ve TikTok vergisi kısaca bu şekilde özetlenebilir. Eğer siz de fenomenler vergi veriyor mu sorusunu merak ediyorsanız artık cevabınızı almış bulundunuz. Unutmayın ki ülkemizde yaşayan her vatandaş kazandığı her kuruş için vergi ödemek zorunda. Bu konu anayasa çerçevesince şartlandırılmıştır. 

YouTube vergisi ne kadar?
Twitter vergisi ne kadar?
Instagram vergisi ne kadar?
TikTok vergisi ne kadar?
Fenomenler vergi veriyor mu?

TikTok Fenomeni Nasıl olunur?
TikTok Hesabı Nasıl Silinir?