Adsense Geçersiz Trafik Nedir?

Adsense Geçersiz Trafik Nedir?

Adsense geçersiz trafik nedir sorunuzun cevabını bulabilmeniz için sizlere bu yazımızda bu konu hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Sitenizde gelir getiren Adsense reklamları zaman zaman yanlış tıklamalara maruz kalabilmektedir. Bunu farkında bile olmadan yapabilirsiniz ve para kazanmanızı istemeyen kişiler de yapabilir. Adsense reklamlarına sahip site hesabının neden genellikle devre dışı bırakıldığını açıklamak için en yaygın öğeyle başlayalım: Reklamlara birden fazla tıklamanın bir sonucu olarak, spam, yani geçersiz trafik tıklamalarının bir sonucu olarak, ya sitenin bir sonucu olarak Adsense politikalarına uymamak vb. Adsense hesabınız çeşitli nedenlerle feshedilebilir. Burada üzerinde duracağımız nokta, tıklamasanız bile Adsense reklamlarınızı hedefleyen spam reklamlardır. Bunun birincil nedeni, organik trafik olarak da bilinen Proxy girişi yoluyla yapılan trafiktir. Bu tür taktikler felakete yol açacaktır.

Whistling, Traffic Spirit, Hitleap ve 10khits gibi organik trafik oluşturduğunu iddia eden yazılımlar aslında sunucu kiralar ve bu sunuculardan birden fazla IP adresi üzerinden web sitenize erişim sağlar. Bu tür trafik, Google gibi arama motorları tarafından kolayca tespit edilir. Özellikle reklamlar için sıkı bir trafik kısıtlaması uygulanmaktadır. Geçersiz tıklamalardan reklam verenlerin zarar görmemesine özen gösterilmektedir.

Reklam verenin veya yayıncının maliyetlerini veya kazançlarını gereksiz yere artırabilecek herhangi bir tıklama veya gösterim, Adsense geçersiz trafik olarak kabul edilir. Geçersiz trafik hem kasıtsız tıklamaları hem de kasıtlı olarak sahte trafiği içerir. Geçersiz trafik aşağıdakileri kapsar ve bu nedenle bunlarla sınırlı değildir:

  1. Yayıncıların kendi reklamlarına tıkladıklarında kazandıkları tıklamalar veya gösterimler.
  2. Bir veya daha fazla kişi tarafından oluşturulan reklam tıklamaları ve etkileşimleri kopyalanır.
  3. Kendi reklamlarının tıklanmasını teşvik eden yayıncılar.
  4. Otomatik tıklayıcılar, trafik oluşturucular, botlar ve diğer aldatıcı yazılımlar.

Google reklamcılığına yapılan tıklamalar, gerçek kullanıcı tercihinin sonucu olmalıdır ve program standartlarımız, yapay olarak tıklamalar veya gösterimler oluşturan herhangi bir yaklaşımı açıkça yasaklar.

Hesabınız yüksek miktarda geçersiz trafik alırsa, reklam verenleri ve kullanıcıları korumak için askıya alınabilir veya devre dışı bırakılabilir. Ayrıca, trafiğinizin kalitesi gerçekten doğrulanabiliyorsa, reklamınızın yayınlanması sınırlandırılabilir veya devre dışı bırakılabilir. Geçersiz tıklamaların bir sonucu olarak, tahmini ve kesinleşmiş kârlar arasında bir tutarsızlık da tespit edebilirsiniz.

Kullanıcı bilgisi veya onayı olmadan üçüncü bir tarafın reklamlarınızdan gayri meşru trafik oluşturabileceğinin farkındayız. Ancak, reklamları tarafından oluşturulan trafiğin meşru olduğunu garanti etmek öncelikle yayıncının yükümlülüğündedir.

Adsense Geçersiz Trafik Olan Tıklamaları Nasıl Durdurabilirim?

Bilginiz olmadan, Analytics'te siteye yönelik yasa dışı trafik bulmuş olabilirsiniz. Genel olarak, bu, tanınan IP adreslerinden gelen trafiktir. Bireysel IP filtreleme, sizi bu trafiklerden gelen istenmeyen web sitesi ziyaretçilerinden koruyabilen karmaşık ve zaman alıcı bir çözümdür. Bu seçeneği ekarte ettikten sonra, size bazı önemli bilgiler vermeme izin verin. Neden IP blokajı ile uğraşarak zaman harcamalısınız? Reklamlarınıza tıklama alın. Evet, reklam tıklamaları sizin için izlenecektir. Reklamlarınızı geçersiz trafikten gelen tıklamalardan koruyabilir ve sitenize yükleyeceğiniz küçük bir kod yardımıyla tıklamaları üç defaya kadar sayabilirsiniz. İstenmeyen posta botlarını ve spam trafiğini tekrar tekrar tıklamalarını engelleyerek reklamlarını koruyacaktır.

Reklam Güvenlik Kodu Nasıl Çalışır?

Adsense reklamları, aynı IP adresine sahip kullanıcıların tıklamalarını önler. Bir müşteri sitenizdeki birkaç reklamı tıkladığında, tıklamaları otomatik olarak tek tıklama olarak sayar ve reklamlarınızı Adsense standartlarına uygun olarak korur. Bu, web sitenizin reklamlarına yönelik saldırılara karşı bir miktar savunma sağlar.

Diğer bir seçenek de herhangi bir Adsense reklamının yüklenmesini ertelemektir. Bu gecikme ile sadece sitenizin daha hızlı açılmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kendinizi geçersiz tıklamalardan da korursunuz. Sitenizi hedefleyen trafik programlarına karşı daha fazla koruma sağlar. Hatalı trafik üreten programlar mantıkları gereği sitede gezinemezler. Yani kaldırılamazlar; bunun yerine, sayfa ilk başlatıldığında olduğu gibi kalırlar. Bağlantıları baştan okuyarak buldukları ilk bağlantılara tıklayarak otomatik olarak gezinirler. Bunlar genellikle sitenin menü bağlantılarıdır. Gezinemedikleri için Google Adsense reklamları için aşağı bağlantılar alamazlar.

Bir Şekilde Hesabın Devre Dışı mı Bırakıldı?

Benzersiz algılama teknolojimizi sürdürmemiz gerektiğinden, yayıncılara URL'ler, kullanıcılar veya kullanılmış olabilecek üçüncü taraf uygulamaları dahil olmak üzere hesap etkinliği hakkında herhangi bir bilgi sağlayamıyoruz.

Google, yasadışı trafik konusunu son derece ciddiye almaktadır. Sonuç olarak, reklam verenin veya yayıncının maliyetlerini veya kazançlarını yapay olarak artırabilecek bir kullanım modeline uyup uymadıklarını görmek için tüm tıklamaları ve gösterimleri inceler. Google Ads reklamlarının korunmasını sağlamak için reklam verenlerimiz için tehlike oluşturabileceğini düşündüğümüz hesapları devre dışı bırakabiliriz. Son olarak, Hizmet Şartlarımızda belirtildiği gibi Google, etkinliklerin Adsense geçersiz trafik oluşturup oluşturmadığını belirleme hakkına sahiptir.

Adsense Geçersiz Trafik Nedeniyle Askıya Alınan Hesabınız Yeniden Etkinleştirilebilir mi?

Karşılaştığınız sorunları çözmek için sizinle iş birliği yapmaya istekliyiz. Bu kararın yanlış olduğuna inanıyorsanız ve geçersiz trafiğin sizin eylemleriniz veya ihmalleriniz veya başkalarının eylemleri veya ihmalleri tarafından oluşturulmadığından eminseniz, uygunsuz faaliyet itiraz formunu kullanarak itiraz edebilirsiniz.

İtirazınızı aldıktan sonra mümkün olan en kısa sürede sizi bilgilendirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve uygun gördüğümüz her türlü işlemi yapacağız. Şifrenizin yenileneceğine dair söz veremeyeceğimizi lütfen unutmayın. İtirazınız karara bağlandıktan sonra, gelecekteki tüm itirazlar reddedilebilir.

Adsense Geçersiz Trafikten Nasıl Korunabilirsiniz?

  • Sayfalarınızı arama motoru dostu değil, kullanıcı dostu yapın.
  • Kullanıcılarınızı yanıltmayın.
  • Arama motoru sonuçlarınızı artırmak için teknikler kullanmaktan kaçının. En temel yönergelerden biri, çalışmanızı bir rakibin web sitesine veya bir Google çalışanına açıklama konusunda kendinizi güvende hissedip hissetmediğinizdir. Bir diğer faydalı test ise "Kullanıcılarıma faydası olur mu? Arama motorları olmasaydı kullanır mıydım?" sorusunu kendinize sormaktır.
  • İşletmenizi neyin benzersiz, değerli veya çekici kıldığını düşünün. Alanınızdaki web sitelerinin kalabalığından sitenizi öne çıkarın.

Yukarıda sayılan maddeleri kullanarak organik trafiğinizi artırabilirsiniz. Bunlar sayesinde Adsense geçersiz trafik nedir diye araştırmanıza, çözüm yolları aramanıza gerek kalmayacaktır.

Onaylanmış bir Tıklamaya Ne Sebep Olur?

Teknolojimiz, etkilenen sitelerdeki reklamların istenmeyen tıklamalara neden olduğunu keşfetti. Sonuç olarak, kullanıcı görmek istediği materyalden ziyade reklam veren açılış sitelerine yönlendirildiği için korkunç bir kullanıcı deneyimi yaşar. Kullanıcının sayfayı reklamla birlikte görüntüleme niyetini doğrulamasını sağlayan ikinci tıklamayı uygulayarak müşteri deneyimini iyileştiriyoruz.

Yasaklanan Uygulamalar

Tüketicilerin yanlışlıkla reklamlara tıklamalarının nedenlerini belirleyerek bu durumları azaltabilir, daha doğru raporlama bilgileri sağlayabilir ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayabilirsiniz. Bağlantıların yerleştirilmesi, oyun kontrolleri, indirme düğmeleri, gezinme menüsü, oyun pencereleri, kameralar, aşağı oklar veya reklamların yanındaki uygulamalar, yanlışlıkla tıklamalara neden olabileceğinden dikkatli yapılmalıdır.

Aşağıdaki uygulamalara bakmalısınız:

  • Gezinme öğelerinin yanındaki reklamlar
  • Görüntülü reklamlarda yer paylaşımı gezinme öğeleri
  • Reklamların üstünde veya yakınında bulunan düğmeler
  • Reklamın yakınında veya üzerinde olan site içeriği
  • Karışıklık, site materyalinin yeniden düzenlenmesinden kaynaklanır.
  • Reklam yerleşimi politikalarına yönelik herhangi bir ihlal

Önerilen Uygulamalar

  • Özellikle feed içi veya belki de reklamlar için reklam noktalarının üstüne ve altına dolgu eklenmelidir.
  • Reklamlar açıkça etiketlenmelidir.
  • Reklamlar, web sitelerindeki tıklanabilir bilgilerden veya İleri'de gezinme düğmelerinden uzaklaştırılmalıdır.