2021 YouTube Vergisi Ne Kadar? YouTube Vergisi Nasıl Verilir?

2021 YouTube vergisi ne kadar? YouTube vergisi nasıl verilir, nasıl ödemek gerekiyor? Vergi konusunu bütün ayrıntılarıyla anlatıyoruz.

Günümüzde pek çok YouTube yayıncısı ilgili sosyal medya platformu üzerinden ufak da olsa bir gelir elde etmekte. Ancak çoğu kişi elde ettiği bu gelirin vergisini vermiyor. Bu konu hakkında da ciddi bir bilgi kirliliği mevcut. Zira kimi web sayfaları belirli bir oranda vergi vermenin gerek olmadığı söylerken kimileri de bu görüşte değil. Bu durumun sonucunda ise YouTube sayfa yöneticileri ne kadar vergi vermeleri konusunda şüpheye düşmekteler. Öyle ki nasıl vergi vereceğini bilmeyen, yani vergi vermek istemesine rağmen veremeyen birçok kullanıcı mevcut. Bu durum da son derece normal. Zira ne YouTube ve ne de başka bir sosyal medya platformu nasıl vergi verileceğine dair ayrıntılı bir bilgi kılavuzu oluşturmamakta. Bu yazımızda ise sizlere 2021 YouTube vergisi ne kadar ve YouTube vergisi nasıl verilir sorularını yanıtlayacağız.

2021 YouTube Vergisi Ne Kadar

  • Bağ-kur
  • %20 Gelir Vergisi
  • %18 ÖTV

Üst tarafta listelemiş olduğumuz oranlar her vergi mükellefinin ödemesi gereken oranlardır. Bazı web sayfalarında 2000 TL ya da 5000 TL gibi limitlerin altında gelir geldiği sürece vergi ödenmesinin zorunlu olmadığı gibi söylevler bulunmakta. Oysa ki bu söylevler tamamen yanlıştır. YouTube üzerinden 1 TL kazansanız bile bu 1 TL'nin vergisini ödemek durumundasınız. Zira bu vergiyi ödemediğiniz takdirde kontrole yakalanırsanız daha fazla para ödeme ihtimaliniz de mevcut. Dolayısıyla, üç beş demeden, ne kadar para kazanıyorsanız bu paranın vergisini ödemenizi öneriyoruz. Bu konuda hakkında YouTube vergisi nasıl verilir başlığımıza göz atma şansınız var.

2021 YouTube Vergisi Ne Kadar

Vergi Nasıl Yakalanır

Bildiğiniz üzere YouTube üzerinden elde ettiğniz gelirlerin tamamı AdSense sistemi üzerinden tarafınıza iletilmekte. Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı'nın ise AdSense sistemini takip eden bazı doneleri mevcut. Bu doneler sayesinde TCMB, AdSense tarafından yatırılmakta olan her bir geliri takip edebiliyor. Bunun sonucunda ise gelirlerin nereye ve kimlere gittiği görülebiliyor. Dolayısıyla YouTube üzerinden 1 TL kazandıysanız bile emin olun devletin bundan haberi var. Devlet genellikle gelir kazandığınız ilk gün kapınızı çalmamakta. Gelir kazanmaya başlamanızdan sonraki üçüncü ya da beşinci senenizde kapınızı çalabiliyorlar. Çünkü 5 sene boyunca kazandığınız gelirin vergisini ödemezseniz o gelirin vergisini ödeme zorunluluğunuz ortadan kalkıyor. Ancak bu beş sene içerisinde yakalanırsanız da o vergiyi cezasıyla beraber ödemek durumundasınız. 2021 YouTube vergisi ne kadar ve YouTube vergisi nasıl verilir sorularına gelin yakından bakalım.

YouTube Vergisi Nasıl Verilir

  • Şahıs şirketi açın
  • Vergi mükellefi olun
  • Vergi verin

Üst taraftaki verdiğimiz adımlarla beraber siz de vergi verebilirsiniz. Vergi vermek adına bir şirket açmanız mecburidir. Şirket açtığınız takdirde, eğer herhangi bir kurum tarafından sigortanız ödenmiyorsa, kendi sigortanızı da ödemek zorundasınız. 2021 itibariyle Bağ-kur ücreti 1100 TL'dir. Ardından şirket açma adına vereceğiniz bazı pul ve harç paraları da mevcuttur. Bunun yanı sıra mali müşavir ücretini de unutmayın. Bütün bu ücretler düşüldüğü zaman ise elinizde kalan paradan önce %20 gelir vergisi ve sonra %18 ÖTV alınmakta. 2021 YouTube vergisi ne kadar sorusunun cevabını bu şekilde verebiliriz.

Görüldüğü üzere ülkemizde vergi vermek son derece zahmetli olduğu kadar masraflı da bir iş. Dolayısıyla iyi bir kazancınız yoksa vergi verme işine girmeniz pek mantıklı değil. Ancak kazandığınız her bir kuruşun da vergisini vermek zorundasınız. Bizim tavsiyemiz eğer vergi ödeme masraflarını kaldıracak kadar gelir elde etmiyorsanız YouTube gelirlerinizi kapatmanız yönünde olacak. Bunu yaptığınız takdirde gelirlerinizden olabilirsiniz, ancak ilerleyen yıllarda ödeyeceğiniz birkaç bin liralık vergi cezalarından da kurtulmuş olursunuz.

  • 2021 YouTube Vergisi Ne Kadar
  • YouTube Vergisi Nasıl Verilir
  • YouTube Vergi Cezası Gerçek mi
  • YouTube Vergisi İçin Şirket Açma

YouTube abone satın al
YouTube izlenme satın al