2021 Instagram İçin En İyi Telefon Modelleri Nelerdir?

2021 Instagram için en iyi telefon modelleri nelerdir? Fotoğraf çekimi ve story için hangi telefon modellerini tercih etmeliyiz?

Birçoğumuzun yeni bir telefon alırken Instagram ve benzeri sosyal medya platformlarını da düşündüğü aşikar. Zira sosyal medya platformları artık günlük hayatımızın bir parçası haline gelmeyi başardılar. Bu bağlamda sosyal medyada yaptığımız şeyleri paylaşmak bizler için normal bir aldı. Fakat sosyal medyada paylaştığımız fotoğrafların kaliteli olmalarını da istiyor. Zira tamamen görsel medya üzerine kurulu olan bu platformlarda kötü içerik paylaşmayı kimse istemez. Dolayısıyla birçok yeni telefon alacak kullanıcı Instagram'da iyi fotoğraf çekebileceği cihazlara yönelmek istiyor. Bu yazımızda ise sizlere 2021 Instagram için en iyi telefon modelleri konusunu işleyeceğiz. Tavsiyelerimiz ile birlikte siz de kendiniz için uygun cihazı bulabilirsiniz.

2021 Instagram İçin En İyi Telefon Modelleri

  • Kaliteli lense sahip cihazlar
  • Apple telefonlar
  • GCam kullanan telefonlar

Günümüz itibariyle birçok telefon modeli piyasada bulunmakta. Her bir telefon modelinin birbirinden farklı özellikleri ve işlevsellikleri bulunuyor. Bu bağlamda birden fazla cihaz arasından seçim yapabilmek gerçekten zor olabiliyor. Zira artık yeni nesil telefonların tasarım olarak birbirlerine benzemelerine karşın özellikleriyle ayrıştıklarını görüyoruz. Kimi cihazlar daha iyi video çekerken kimileri de daha iyi fotoğraf çekebiliyor. Aynı zamanda ilgili iki işi aynı anda gerçekleştiren telefon modelleri de mevcut. Kimi cihazlar ise fotoğraf ve video performansını bir kenara atıp direkt olarak işlemci, ram ve benzeri işlevselliklere yönelmekte. Bu tip cihazlar genellikle oyuncular için özel geliştirilen modeller oluyor. Peki bunca cihaz arasından seçimimizi neye göre yapmalıyız?

2021 Instagram İçin En İyi Telefon Modelleri

En İyi Fotoğraf Çeken Telefonlar

Eğer Instagram için bir telefon alıyorsanız yoğunlukla odaklanmanız gereken konu fotoğraf çekimidir. Kimi cihazların fotoğraf çekiminde öne çıkarken kimilerinin de video çekiminde öne çıktığını belirtmiştik. Instagram genellikle video çekimlerinde ciddi bir filtre uygulamakta. Dolayısıyla da ne kadar kaliteli ve yüksek çözünürlüklü video çekerseniz çekin bu içeriğin Instagram'dan anlaşılması mümkün olamayabiliyor. Lakin fotoğraflarda böyle bir durum söz konusu değil. Elbette ki fotoğraflarda da uygulanan bir filtre mevcut. Fakat bu filtre videoya nazaran çok daha düşük ve kabul edilebilir seviyede. Dolayısıyla da kaliteli fotoğraf ve kalitesiz fotoğraf arasındaki fark net bir şekilde görülebiliyor. 2021 Instagram için en iyi telefon modelleri konusunda direkt olarak iyi fotoğraf çeken cihazlara odaklanın.

2021 Instagram İçin En İyi Telefon Modelleri: Apple vs Android

Günümüzde birçok telefon aktif olarak GCam kullanımına izin vermekte. GCam, bir Instagram fotoğrafçısı için olmazsa olmaz cihazlardan bir tanesi. Tamamen Google tarafından geliştirilen ve Google Pixel telefonlara tasarlanan bu uygulamanın renk ile doku kalitesi ayrımı çok yüksek. Dolayısıyla da GCam ile çekilen fotoğraflar normalden çok daha güzel ve göz alıcı olabiliyor. Size tavsiyemiz GCam destekleyen Android telefonlara yönelmek olacak. Beğendiğiniz herhangi bir telefon modelinin GCam destekleyip desteklemediğini internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Bu sayede de alacağınız telefonda daha doğru seçim yapmanız mümkün olur.

Ancak elbette ki iyi bir fotoğraf çekmek için GCam şart değil. Lens ve optimizasyon kalitesi üst düzey olan her cihaz güzel fotoğraflar çekme şansına sahip. Bu konuda da en iyi cihazların genellikle tepe model Android ve Apple telefonlar olduklarını görüyoruz. Beğendiğiniz telefon modellerinin fotoğraf testlerine göz atarak net bir fikir sahibi olmanız mümkün. Böylece en iyi fotoğraf çeken telefonu tespit etmiş ve doğru seçimi yapmış olursunuz. Bunun için düşük ışık, yüksek ışık, renk dokusu ve gün ışığı performansı gibi kriterlere dikkat etmeyi unutmayın.

  • Instagram Fotoğraf Çekme
  • 2021 Instagram İçin En İyi Telefon Modelleri
  • Sosyal Medya İçin Telefon Önerisi
  • Instagram İçin Telefon Önerisi

Instagram takipçi satın al.
Instagram Türk takipçi