Discord Nedir? Ne İşe Yarar?

Anlık mesajlaşma uygulamalarının yerini hızla sesli sohbet uygulamaları almaktadır bu uygulamaların başında Discord Skype ve teamspeak gelmektedir. Özellikle Discord son yıllarda oyuncular tarafından sıklıkla tercih edilmekte ve çeşitli sunucular oluşturulmaktadır. Hem telefonda hem tablette hemde bilgisayarda ücretsiz olarak erişilebilen Discord stabil yazılımı ve sohbet kalitesi ile kullanıcıların ilk tercihi durumundadır.

Bu yazımızda sizlere;

  • Discord nedir, nasıl kullanılır?
  • Diğer uygulamalardan farkları nelerdir
  • discord sunucusu nasıl oluşturulur boşluk
  • Discord sunucu üyesi satın alma gibi konular hakkında yardımcı olacağız.

Discord Nedir? Ne İşe Yarar?

Discord Sesli ya da yazılı görüntülü iletişim ve görüşme yapabildiğiniz bir sohbet uygulamasıdır 2015 yılında piyasaya çıkan discord 2019 yılında açıklanan verilere göre 250 milyondan fazla kullanıcı sayısına sahiptir ancak bu rakam günümüz rakamlarına kıyasla çok düşüktür. Özellikle pandemi döneminde artan kullanıcı sayısı son yıllarda yaygınlaşan oyun yayıncılığı yapan kullanıcıların tercih etmesi ve benzeri etkiler ile kullanıcı sayısını çok fazla katlanmıştır.

Harika ara yüzü, kendi sunucunuzu kurma ve benzeri özellikleri ile diğer uygulamalardan öne çıkan discord arkadaş ekleme bireysel sohbet ve çoklu görüntülü konuşma ile dikkat çekmektedir.

Discord’un Farkları Nelerdir?

Ventrilo, Mumble Teamspeak ve benzeri uygulamalar Kullanıcılar arasında ip üzerinden sesli sohbet sağlamaktadır birçok oyun dahili sesli sohbet özelliğine sahip olsa da buradaki ses kalitesi oldukça düşük olup kullanıcıları tatmin etmemekte ve farklı arayışlara itmektedir. Ventrilo, Mumble Teamspeak Gibi uygulamalarda özel sunucular oluşturmak için bir maliyet gerekse de Discord bu hizmeti ücretsiz sunması ile diğer firmaları süpürüp geçmiştir.

Çoklu platform desteği ile Android,İos, Mac Windows ve hatta Linux’da bedava olarak kullanıla bilen Discord aynı zamanda web tarayıcıları üzerinden de kullanılmaktadır.

Uygulamanın Türkçe olması kolay ve anlaşılabilir bir ara yüze sahip olması ülkemizde en çok kullanılan sesli sohbet uygulaması olmasını sağlamıştır.

Optimizasyonu sayesinde stabil bilgisayar performansını düşürmeyen yapısı ve kaliteli ses aktarımı ile diğer uygulamaların önüne geçmektedir.

Kurulan sunucularda rol ve yetki ataması söz verme özelliği gibi ek özellikler ile sadece oyunculara değil ders iş toplantısı ya da sohbet odaları oluşuma oluşturulmasına da katkı sağlamaktadır.



Discord Nasıl Kullanılır?

Kullanımı oldukça basit olan discordu ister bilgisayar ya da mobil cihazınıza indirebilir ya da tarayıcı üzerinden kullanabilirsiniz web sitesi üzerinden hesap oluşturup uygulamaya giriş yapmanız ve mikrofon kulaklık ayarlarınızı yaptıktan sonra ister arkadaş ekleyip isterseniz de bir sunucuya dahil olarak sesli, yazılı ya da görüntülü sohbetin keyfini çıkartabilirsiniz

 

Discord Sunucu Üyesi Satın Al

 

Discord Sunucusu Nedir?

Discordun temel çalışma prensibi olan discord sunucuları tamamen ücretsiz olup kendinizin kurabileceği ya da var olan bir sunucuya girebileceğiniz bir hizmettir.

Bu sunucularda kurulan odaları ile ister spesifik olarak bir oyunun odası isterseniz de sesli sohbet odaları oyun arkadaşı bulma odaları gibi sunucu sahibinin oluşturmuş olduğu odalara katılarak sohbet edebildiğiniz ek bir özelliktir.

Sunucular çalışma prensibi olarak ikiye ayrılmaktadır bunlar herkese açık sunucular veya özel sunucular olmaktadır herkese açık sunuculara keşfet butonu üzerinden ulaşabildiğiniz gibi özel sunucular sadece davet kodu ile çalışmaktadır.

Son yıllarda özellikle yayıncılar kendilerine discord sunucuları açıp kitleleri bir arada tutmaya çalışmakta ve onlarla sürekli etkileşim halinde olmaya çalışmaktadır.

Bunun dışında kendisine oyun arkadaşı arayan internet üzerinden gelir elde etmek isteyen çeşitli kişilerde discord sunucusu açmaktadır. Bireysel olarak sunucu açmanın en zorlu yanı bu sunucuya aktif üye çekmektir.

Zira içerisinde herhangi bir kullanıcı bulunmayan sunuculara kimse girmek istemez sunucu sahipleri bu durumu discord sunucu üyesi satın al servisimizden yararlanarak aşmaktadır. Discord sunucu üyesi satın aldığınızda sunucunuza profil resmi olan hakkında bölümü dolu olan gerçekçi görünen kullanıcı hesapları gelmektedir böylelikle sunucunuz hem discordun keşfet bölümünde listelenebilir hemde sunucunuza giren kullanıcılar sunucunun boş olmadığını görerek burada aktif vakit geçirebilir.

Tabi kii kimse sadece eğlenmek amacıyla kurduğu bir sunucuda harcama yapmak istemez ancak Discord sunucuları aynı zamanda önemli bir gelir kaynağıdır. Yayıncılar, e pin satıcıları, oyun lisansı satıcıları özellikle reklamlarını discord sunucularına vermektedir çünkü potansiyel kitleleri burada bulunmaktadır. Bu servisten gelir elde etmek isteyen kullanıcılar discord sunucuları büyütmek için discord sunucu üyesi satın al servisimizden yararlanmaktadır.

Discord Nitro Nedir?

Discord uygulaması tamamen ücretsiz olsa da daha kapsamlı ve ek özelliğe erişmek isteyen kullanıcılar discord un ücretli bir sürümü olan abonelik sistemi ile satışı yapılan Discord Nitro aboneliğine satın almaktadır.

Bu aboneliği satın alan kullanıcılar 4 k destekli yayın yapma profillerine ekstra özelleştirilme discord etiketi kendilerine ait emoji ve gif yapma gibi ek özelliklere sahip olmanın yanı sıra discord üzerinden daha yüksek depolama gerektiren dosya paylaşımı gibi özelliklere de sahip olmaktadır.

Sosyaldostum.com olarak servislerimizi eklediğimiz discord hizmetlerinin en önemlileri olan Discord Sunucu Üyesi Satın Al, Discord Arkadaşlık İsteği ile siz değerli kullanıcılarımıza discord sunucusu kurma yolunda yardımcı olmaktayız güvenli ödeme yöntemlerimiz hızlı ve stabil servislerimiz şifresiz işlem yapmamız 07/24 canlı desteğimiz ile kullanıcılara hizmet vermekteyiz.

Discord Arkadaşlık İsteğii Discord Sunucu Üyesi Nasıl Satın Alınır?

Discord paketlerimiz içerisinden bütçenize ve kendinize en uygun paketi seçip satın al butonuna tıkladıktan sonra 3D güvenlikli kredi kartı ile ödeme, banka havalesi gibi güvenilir ödeme yöntemleri ile ödemenizi yapıp sunucu üyeleriniz ya da arkadaşlık isteklerinize kolaylıkla ulaşabilirsiniz.